De Bank of Japan heeft maandag aangekondigd dat zij is begonnen met fase 1 van de experimenten met digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC).

De eerste fase van de experimenten is gericht op het testen van de basisfuncties van CBDC als betaalinstrument, zoals uitgifte, distributie en terugbetaling. Fase 1 loopt tot maart 2022.

De Bank of Japan zal daarna overgaan op fase 2 om meer gedetailleerde functies van CBDC te testen, zoals zij afgelopen oktober heeft aangekondigd. Indien nodig zal de centrale bank overgaan tot Fase 3, waarin particuliere bedrijven en eindgebruikers zullen deelnemen aan een proefprogramma.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

De Bank of Japan heeft momenteel geen plannen om een CBDC uit te geven, maar wil voorbereid zijn als de noodzaak zich in de toekomst voordoet, zei de uitvoerend directeur van de centrale bank, Shinichi Uchida, vorige maand.

“Wij geloven dat het initiëren van experimenten in dit stadium een noodzakelijke stap is,” zei Uchida destijds. “Gezien de huidige factoren, waaronder de technologische ontwikkelingen in binnen- en buitenland, is er een redelijke mogelijkheid voor CBDC om een middel voor betalingen en verrekeningen te bieden en dat dergelijke systemen wereldwijde standaarden worden.”

Centrale banken over de hele wereld kijken naar de ontwikkeling van digitale munten, zoals blijkt uit het recente CBDC-rapport. Op dit moment is China koploper, omdat het na onderzoek en ontwikkeling van meer dan zes jaar dichter bij de lancering van de digitale yuan is.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).