Japans bedrijf GMO Internet lanceert volgend jaar eigen stablecoin

//Japans bedrijf GMO Internet lanceert volgend jaar eigen stablecoin

Japans bedrijf GMO Internet lanceert volgend jaar eigen stablecoin

Het Japanse internetbedrijf GMO Internet gaat volgend jaar een stablecoin lanceren die gekoppeld is aan de Japanse yen (¥). Dat laat het bedrijf weten op haar website. Volgens de oprichter en directeur van GMO Internet, Masatoshi Kumagaii, zal de stablecoin GMO Japanese Yen (GJY) gaan heten. De yens die de stablecoin zullen ondersteunen, zullen naar verwachting opgeslagen worden in Japan, waar het bedrijf al banklicenties heeft.

GJY zal in 2019 uitgegeven worden aan Aziatische markten via Z.com, een cryptocurrency-exchange die door GMO als dochteronderneming werd geïntroduceerd als onderdeel van bredere inspanningen om deel uit te maken van de crypto-wereld. Het internetbedrijf stelt dat de introductie van GJY in haar crypto-activiteiten GMO zou helpen bij het afwikkelen van transacties, gezien het bedrijf ook mining-farms beheert. Afgelopen juli lanceerde GMO in samenwerking met Aozora Bank een online-bank die uiteindelijk blockchain-technologie zal gaan gebruiken voor de afwikkeling van grensoverschrijdende betalingen.

Met de GJY voegt GMO Internet zich in het rijtje van andere fintech-bedrijven die met een eigen stablecoin op de proppen kwamen. Vorige maand kondigde zowel de Winklevoss-tweeling van de Gemini-exchange als de blockchain-startup Paxos een eigen stablecoin aan; respectievelijk de Gemini dollar (GUSD) en de Paxos Standard (PAX). Ook de Liechtensteinse Union Bank AG kondigde een eigen stable coin, Union Bank Payment Coin (UBPX), aan.

GMO Internet schat dat het aantal stablecoins momenteel rond de 57 ligt en dat daar 23 van reeds in omloop zijn. Een hoogleraar van de Universiteit van Berkeley stelde vorige maand in een verhandeling genaamd “The Stable Coin Myth” echter dat geen van alle stablecoins “levensvatbaar zijn”.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-11T04:38:27+00:00oktober 11th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie