Het eerste product van het op Bitcoin gerichte TBD zal tbDEX zijn. Een gedecentraliseerde exchange die ze in de onlangs uitgebrachte whitepaper bestempelen als “A Liquidity Protocol”. Het Bitcoin-netwerk is zonder toestemming te gebruiken, iedereen met een internetverbinding kan op elk moment instappen. De Fiat-wereld waarin we leven is dat echter niet. Het banksysteem heeft eindeloze eisen voor deelname, en die laten een hoog percentage van de bevolking zonder bankrekening en kwetsbaar achter.

“Wij geloven dat de economie inclusief moet zijn. We moeten opritten bouwen naar deze toekomst waarin iedereen toegang heeft tot en kan deelnemen aan de economie,” zegt TBD in het bericht waarin tbDEX wordt aangekondigd.

Begin direct! Maak een account

Ze zijn een dochteronderneming van Jack Dorsey’s Square en hebben TBD opgericht “met als enige doel het gemakkelijk te maken om niet-custodiale, toestemmingsvrije en gedecentraliseerde financiële diensten” voor Bitcoin te creëren. En nu hebben ze een plan.

Wat is TBD’s waardepropositie?

De tbDEX wil “bruggen bouwen tussen de fiat- en de cryptocurrency-wereld”, of terwijl deze 2 met elkaar verbinden, zoveel is duidelijk. We leven nog steeds in een Fiat-wereld en als Bitcoin wil slagen, hebben we nieuwe, eenvoudigere en goedkopere manieren nodig om met die wereld om te gaan. “Er zijn serieuze uitdagingen om deze visie te realiseren. Fiatsporen zijn gereguleerd, en geen enkele interface met het traditionele monetaire systeem of de “echte wereld” kan zonder tussenkomst van regulering zijn.”

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Dus, welke oplossing stelt TBD voor? De tbDEX zal deelnemers in staat stellen met elkaar te communiceren en transacties te verrichten, zoals Bisq en soortgelijke projecten. TBD zal gebruikers echter ook “wederzijds en vrijwillig laten vertrouwen op vertrouwde derde partijen om in te staan voor de tegenpartij.” In de whitepaper zelf gaat TBD ervan uit dat deelnemende financiële instellingen of PFI’s deel zullen uitmaken van het netwerk.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.