2B4CH is bezig de steun op te voeren om Bitcoin onderdeel te maken van de Zwitserse grondwet.

De Zwitserse denktank zonder winstoogmerk 2B4CH is van plan om een referendumvoorstel te lanceren om Bitcoin onderdeel te maken van de Zwitserse federale grondwet.

Volgens de Zwitserse wet worden referenda op “volksinitiatief” in gang gezet als er 100.000 handtekeningen zijn verzameld. 2B4CH probeert steun te vergaren bij de achterban om aan dit criterium te voldoen.

De afgelopen maanden hebben verschillende landen, waaronder El Salvador, en in mindere mate Oekraïne, formele pro-Bitcoin standpunten ingenomen op regeringsniveau.

De reden hiervoor was echter dat beide landen ruwe deals krijgen bij het omgaan met internationale legacy structuren. Aangezien Zwitserland een cruciale speler is in het bankwezen, is het grootste obstakel voor 2B4CH het gebrek aan politieke wil om de boot te doen wankelen.

Wat zijn de kansen dat er een Bitcoin-referendum komt?

De campagne van 2B4CH om Bitcoin op te nemen in de Zwitserse grondwet staat nog in de kinderschoenen. Zo vroeg dat de groep zei dat ze de inhoud van hun initiatief nog niet hadden gedefinieerd.

Bovendien geven ze openlijk toe dat ze “niet al te optimistisch” zijn over de goedkeuring van hun plannen in de wet. In plaats daarvan, zeggen ze, is het voorlopig de bedoeling om de voelsprieten uit te zetten en een gesprek en debat over het onderwerp op gang te brengen.

“We zijn niet al te optimistisch over het daadwerkelijk aannemen van een wet, maar het doel is om 100.000 handtekeningen te verzamelen, om een openbaar gesprek en debat op gang te brengen.

Hoewel ze eerder verklaarden dat ze hun initiatief niet hadden gedefinieerd, zeiden ze later dat een mogelijk idee is om Bitcoin, naast goud, op te nemen als onderdeel van de reservetegoeden van de Zwitserse Nationale Bank.

Bitvavo

Is de Zwitserse regering pro-crypto?

De houding van de Zwitserse regering ten opzichte van Bitcoin en cryptocurrency is over het algemeen positief.

Zowel de regering als de financiële waakhond (FINMA) erkennen de voordelen van blockchaintechnologie bij het aanjagen van innovatie. Zozeer zelfs dat Zwitserland ernaar streeft een wereldleider in deze sector te worden.

Als een bewijs hiervan heeft de Crypto Valley Association in 2017 een basis opgezet in het kanton Zug gelegen in centraal Zwitserland.

In de uitleg waarom voor Zwitserland is gekozen, sprak de Association over een aantal voordelen, waaronder de privacy cultuur, infrastructuur van wereldklasse en toegang tot wereldwijde markten. Maar misschien wel het belangrijkst, vanuit het perspectief van een crypto organisatie, is het veilige en voorspelbare juridische kader van het land.

“Zwitserland heeft een sterke traditie van rechtszekerheid, voorspelbaarheid en bescherming van intellectuele en eigendomsrechten.”

De Zwitserse wet geeft geen definitie van cryptocurrency of virtuele activa. Maar het erkent dat ze de rol van geld kunnen aannemen en gebruikt kunnen worden als betaling voor goederen en diensten. De huidige wetgeving houdt echter op met het classificeren ervan als wettig betaalmiddel. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.