Het zijn een paar “moeilijke” weken geweest voor Shiba Inu (SHIB). Ongetwijfeld de meest populaire mememunt in de cryptospace daalde vandaag met bijna 2,5 procent. Terwijl andere munten, zoals Bitcoin, Ethereum, Solana, LoopRing…etc., de afgelopen dagen all-time highs hebben gemaakt, heeft Shiba zijn staart achterna gezeten.

Ondanks deze daling, blijven fans en gebruikers van de meme munt zich erachter scharen. Volgens het CERTIK-controlerapport van Shiba, dat op haar website is gepubliceerd, bezitten meer dan 985.000 mensen een bepaalde hoeveelheid SHIB. Bovendien bereikte Shiba Inu’s aantal Twitter-volgers deze week de 1,8 miljoen, waarmee het de 1,7 miljoen Twitter-fans van Ethereum overtreft. Dit zijn positieve tekenen van een bredere steun van de gemeenschap voor het Shiba Inu project. Er zijn echter twee problemen die moeten worden aangepakt om de pup weer wat moed in te blazen.

In feite toont deze grafiek tussen zijn all-time high van $ 0,0000879 twee weken geleden, tot de sluiting vandaag van $ 0,0000547, is een daling van 40 procent.

Chart shows Shiba Inu down 40% from all-time high

Ten eerste, Shiba’s circulerende aanbod is zeer geconcentreerd. Volgens blockchain verkenner Etherscan.io is 63,6% van het totale beschikbare aanbod van SHIB in handen van 10 wallets. Zelfs Shiba’s eigen auditrapport laat zien dat 53,9% van het beschikbare aanbod in handen is van vier wallets. Dat is een groot risico als een van deze personen besluit een aanzienlijk deel van zijn Shiba-tassen te verkopen.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

Ten tweede, op dit moment is de beste use case voor Shiba als betaalmethode, maar volgens Cryptwerk accepteren slechts 112 handelaren SHIB. Op het moment van schrijven zijn er 7586 handelaren die Bitcoin accepteren; 3887 die Ethereum accepteren; en 3127 die Litecoin accepteren.

Om de waarde op lange termijn te verzekeren, moeten deze twee punten worden aangepakt door de ontwikkelaars en de groeiende gemeenschap.

Bitvavo

De Shiba-ontwikkelaars erkennen de beperkte gebruiksmogelijkheden, dus hebben ze nog twee tokens gecreëerd om nut en waarde toe te voegen aan de gemeenschap: haar LEASH token wordt verondersteld te dienen als een opslag van waarde, terwijl haar BONE token dient als een loyaliteitsbeloning en stem/governance token voor de gemeenschap. Geen van beide munten heeft echter genoeg gebruikers om zelfs in de top 3000 van verhandelde munten te staan of een market cap nummer te hebben.

Ongetwijfeld, het meest waardevolle aspect van Shiba op dit moment is haar gemeenschap. Anonieme Shiba oprichter Ryoshi herhaalt dat in de white paper van het project getiteld WoofPaper v2:

“We zijn een experiment in gedecentraliseerde spontane community building.”

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.