SHIB’s 400% rally brengt de aandacht terug naar meme tokens met hondenthema en het zou een teken kunnen zijn dat DOGE op het punt staat van een even grote uitbraak.

Meme coins waren enkele van de eerste uitbraaksterren aan het begin van de bull-run van dit jaar en grote invloedrijke personen zoals Elon Musk en Mark Cuban hielpen de prijs van Dogecoin (DOGE) omhoog te schieten. Het succes van DOGE heeft uiteindelijk geleid tot een enorm nest van honden-thema’s die nu het meme coin pack bevolken.

Deze week is de groep opnieuw op de vlucht na de uitbraak van Shiba Inu (SHIB) met drie cijfers en DOGE lijkt klaar om hoger te gaan. Bitcoin’s (BTC) plotselinge beweging boven het $55.000 niveau lijkt de aanzet te hebben gegeven tot de beweging, en zelfs nu de prijs lager beweegt om onderliggende steun te testen, knipperen meme-tokens nog steeds met bullish signalen.

Afgezien van de recente uitbraak van Bitcoin en protocol-specifieke aankondigingen, lijkt de rally in meme-munten te zijn begonnen nadat Elon Musk een foto van een Shiba Inu puppy tweette.

Shiba Inu breidt zijn ecosysteem uit

Volgens CoinGecko, van de top 5 meme munten, was Shiba Inu (SHIB) de beste performer in de afgelopen week met een prijs die 400% steeg van een dieptepunt van $ 0,00000700 op 4 okt. naar een meer maandelijkse high op $ 0,0003529 op 6 okt.

Top 5 memecoin. Bron: Coingecko

De prijsstijging van SHIB komt omdat het ecosysteem achter het token is uitgebreid met de ShibaSwap-beurs, die beweert lagere wisselkosten te bieden dan Uniswap en meerdere manieren voor tokenhouders om rendement te verdienen door liquiditeit te bieden of te staken.

Bitvavo

SHIB profiteert ook van het feit dat het een van de weinige meme-tokens is die genoteerd staan op meerdere grote cryptocurrency-uitwisselingen, waaronder Coinbase en Binance, wat ruim voldoende liquiditeit en handelsvolume biedt voor handelaren die geïnteresseerd zijn in SHIB.

De Shiba Inu-gemeenschap heeft ook een toenemende belangstelling getoond voor de aanstaande lancering van de Shiboshi NFT van het protocol.

Dogecoin bereidt zich voor op een uitbraak

SHIB mag dan de grootste procentuele winst hebben geboekt, maar DOGE blijft de topper van het peloton met het grootste bereik en een market cap van $33,26 miljard.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.