Bitcoin Cash Satoshi’s Vision (BSV) is de afgelopen 24 uur met 50 procent gestegen. Hierdoor klimt het naar de achtste plek qua marketcap in de top tien cryptocurrencies.

Nieuwe Bitcoin SV pump?

Bitcoin SV, een cryptocurrency ondersteund door de zelfbenoemde Satoshi Nakamoto, Craig Wright (faketoshi), heeft wederom een flinke winst behaald.

In de afgelopen 24 uur is BSV aanzienlijk gestegen, namelijk met stijging van 45 procent ten tijde van schrijven.

BSV grafiek

Op dit moment zit BSV op een market cap van ongeveer $ 3,1 miljard, waarmee het de 8e grootste cryptocurrency is gemeten in market cap. Zijn prijs is momenteel $ 175.15.

Het meest indrukwekkend, BSV is een van de beter presterende altcoins gedurende het hele jaar 2019! Sinds 1 januari is de cryptocurrency gestegen met meer dan 100 procent, ruim een verdubbeling van de prijs.

Wat veroorzaakte de piek in de BSV prijs?

Wanneer significante stijgingen van dit soort plaatsvinden is een van de belangrijkste vragen die moeten worden beantwoord de oorzaak van de pump.

De populaire cryptocurrency commentator Dovey Wan heeft informatie gedeeld dat iemand opzettelijk een afbeelding heeft gemaakt die wordt verspreid door Chinese nieuwsmedia en die zegt het volgende:

Craig Steven Wright (CSW) bracht 50K BTC over van de grootste BTC portemonnee naar Binance, wat bevestigde dat hij de echte Satoshi is. Als zodanig zal CZ BSV opnieuw aanbieden en een officiële excuses maken op Twitter.

Ongetwijfeld is dit volgens Wan fake nieuws. Ze zegt echter ook dat de afbeelding viraal was gegaan in veel detailhandel groepen, waardoor mensen opgewonden raakten en in de val liepen om BSV te kopen.

Tevens zijn er enkele ontwikkelingen geweest rond het geval van Bitcoin SV voorstander Craig Wright en de populaire cryptocurrency podcaster Peter McCormack. Het blijkt dat de Craig de Peter aanklaagt voor smaad in een zaak ter waarde van GBP 100.000. McCormack heeft meegedeeld dat de zaak zeker zwaar voor hem gaat zijn, want als het een volledig proces blijkt te zijn, zou het kunnen oplopen tot GBP 750.000 aan uitgaven, dat zal verdubbelen als hij verliest.

De laatste keer dat BSV een indrukwekkende stijging van 120 procent liet zien was toen Wright auteursrecht registraties voor Bitcoin Whitepaper aanvroeg.

In ieder geval moeten we nog zien of de huidige rally doorgaat en of het de winst weet te houden. Wat gaat Craigh Wright hierna doen om nieuwswaardig te zijn? Wat is jullie mening over BSV? Grote grap of is CSW Satoshi?