Uniswap kan binnenkort gemiddeld $ 1 miljard aan dagelijks handelsvolume genereren, waarbij het merendeel van de transacties plaatsvindt tussen Ethereum en stablecoins.

Crypto kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Toonaangevende gedecentraliseerde beurs, of DEX, platform Uniswap blijft de sector leiden, aangezien het gemiddelde handelsvolume van $ 1 miljard per dag voor de maand januari nadert.

Slechts twee derde van het begin van de maand en het platform heeft het vorige maandelijkse handelsvolume record van $ 15,3 miljard dat in september tijdens de DeFi boom was bereikt, al overtroffen. De DEX passeerde vanaf vanochtend $ 17 miljard en ligt op schema om eind januari $ 25 miljard te overtreffen met een dagelijks gemiddelde van $ 855 miljoen.

Uniswap handelaren hebben keuze te over met 1.558 munten die in meer dan 2.400 paren worden verhandeld, maar de meerderheid geeft de voorkeur aan minder risicovolle transacties. Handel tussen stablecoins, zoals USDC, Tether en DAI, tegen ETH, maakte 45% uit van de $ 1,1 miljard die in de afgelopen 24 uur werd verhandeld.

Op 15 december tweette Uniswap oprichter Hayden Adams dat het platform de $ 50 miljard aan handelsvolume had overschreden en vroeg de gemeenschap wanneer het $ 1 biljoen zou bereiken. Ongeveer 50% van de respondenten gaf aan dat dit in 2021 zou gebeuren.

De DEX, die momenteel ongeveer $ 70 miljard aan handelsvolume heeft, zou gemiddeld ongeveer $ 2,7 miljard per dag nodig hebben om tegen het einde van het jaar $ 1 biljoen te bereiken.

Uniswap strategieleider Matteo Leibowitz claimt nu al dat het handelsvolume van $ 1 miljard zal blijven:

“$ 1 miljard volume per dag is het nieuwe normaal.”

Adams vergeleek dit met de New York Stock Exchange en zei: “2% van [NYSE] is de nieuwe norm voor Uniswap. Wanneer is dit 100%? “

DEX’s in het algemeen hebben de afgelopen 30 dagen een sterk groeitraject doorgemaakt, met een stijging van 112%. Het totale verhandelde volume in de afgelopen 30 dagen is $ 43,3 miljard met elke dag ongeveer $ 1,5 miljard toegevoegd.

SushiSwap is de op één na sterkste DEX met $ 8,2 miljard verhandeld in januari tot nu toe, al een verdubbeling van het vorige maandelijkse hoogste punt van $ 3 miljard, dat in december vorig jaar werd bereikt.

Meer Crypto nieuws.