De Centrale Bank van Iran, of CBI, en het ministerie van Handel hebben een overeenkomst bereikt om het betalingsplatform van de CBI te koppelen aan een handelssysteem waarmee bedrijven betalingen kunnen afwikkelen met cryptocurrencies, meldde het Mehr News Agency maandag.

Alireza Peyman-Pak, de Iraanse onderminister van Industrie, Mining en Handel en hoofd van de Iraanse Trade Promotion Organization ook wel TPO, zei dat het nieuwe betalingsmechanisme naar verwachting “binnen de komende twee weken” zal worden afgerond.

“We leggen de laatste hand aan een mechanisme voor de werking van het systeem. Dit moet nieuwe kansen bieden voor importeurs en exporteurs om cryptocurrencies te gebruiken in hun internationale deals,” zei Peyman-Pak naar verluidt.

Maak een account of ga naar trading bot.

Hij voegde eraan toe dat de regering de economische en zakelijke kansen van de crypto-industrie niet mag negeren, verwijzend naar grote particuliere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC)

De Iraanse regering bereidt naar verluidt een mechanisme voor om het gebruik van cryptocurrencies in de internationale handel mogelijk te maken.

“Alle economische actoren kunnen deze cryptocurrencies gebruiken. De handelaar neemt de roebel, de roepie, de dollar of de euro, die hij kan gebruiken om cryptocurrencies zoals Bitcoin te verkrijgen, wat een vorm van krediet is en kan doorgeven aan de verkoper of importeur.

Aangezien de cryptocurrency-markt op krediet gebeurt, kunnen onze economische actoren er gemakkelijk gebruik van maken en het op grote schaal gebruiken.”

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De crypto-industrie is geassocieerd met enige mate van onzekerheid, omdat de belangrijkste blockchain organisatie van Iran eind 2021 haar zorgen uitsprak over de handhaving van crypto-regelgeving. De Iraanse overheid heeft ook regelmatig de elektriciteit afgesloten voor lokale Bitcoin miners, onder verwijzing naar temperatuurextremen.

“Mijn enthousiasme hiervoor wordt direct gewekt! In de afgelopen jaren heb ik havenlogistiek als vak mogen doceren en worden studenten geleerd om met handelssystemen om te gaan. Als ik bedenk dat in de transport nog een ‘papieren eigendomsbewijs’ van goederen wordt gebruikt en een handelssysteem aan een betalingsmechanisme kan worden gekoppeld (wat eigenlijk min of meer logisch is en misschien al bestaat) bedenk ik dat het opmaken van een Bill of Lading en het gebruik hiervan als eigendomsbewijs wel iets is dat via een smart contract op de blockchain vastgezet kan worden(NFT).”

-CryptoKimmy-

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.