Nieuwe regelgeving, institutionele toegang en wereldwijde economische onzekerheid hebben Bitcoin geholpen om volwassen te worden, waardoor het een veilige en betrouwbare investeringsoptie is.

Bitcoin is de afgelopen jaren volwassen geworden als een actief en is nu een veilige investering zoals goud en obligaties, aldus Anthony Scaramucci en Brett Messing van SkyBridge Capital.

In een recent gezamenlijk bericht benadrukte het duo ook de ongrijpbaarheid van BTC als een belangrijke verdienste, die het unieke karakter van Bitcoin schetst.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

BTC is net zo veilig als goud en obligaties

Anthony Scaramucci, de mede oprichter van de grote investeringsmaatschappij SkyBridge Capital in Wall Street, en de president en COO van het bedrijf, Brett Messing, publiceerden een eigenzinnige post in een poging enkele van de meest populaire mythes en risico’s met betrekking tot BTC-investeringen te ontkrachten.

Ze gaven verschillende van dergelijke “unieke en uitgesproken risico’s” toe, waaronder de mogelijkheid om de privé sleutels van een wallet te verliezen waarin gebruikers de Bitcoin rijkdom opslaan en verhoogde prijsschommelingen.

Terwijl de eerste meer persoonlijke toewijding vereist, verandert de laatste met “nieuwe regels en voorschriften die een grotere institutionele acceptatie hebben bevorderd”. Zo’n voorbeeld kwam vorig jaar toen het Amerikaanse Office of Comptroller of Currency banken en bewaarders geautoriseerde om cryptocurrency-services toe te voegen.

Deze tekenen van rijping maakten Bitcoin aantrekkelijker voor instellingen, aangezien meerdere prominente namen aanzienlijke toewijzingen maakten en het actief openlijk prezen. Zo is BTC vergelijkbaar geworden met enkele van de meest traditionele en veilige activaklassen:

“Verhoogde regelgeving, verbeterde infrastructuur en toegang tot financiële instellingen zoals Fidelity die het geld van investeerders vasthouden, hebben Bitcoin investeringen net zo veilig gemaakt als het bezitten van obligaties en grondstoffen zoals goud, die ook worden gebruikt om portefeuilles in evenwicht te brengen. ”

De leidinggevenden merkten ook op dat BTC zich nog erg vroeg in de adoptie fase bevindt en dat het “aanzienlijke langetermijnwaarde biedt”. Bitcoin, als een opkomende activa klasse, bevindt zich momenteel ergens tussen “een infrastructuur die een bredere acceptatie mogelijk maakt” en “ruimte laten voor groei”.

De volatiliteit van BTC aanpakken

Een van de meest beruchte kenmerken van Bitcoin is de vluchtigheid. De primaire cryptocurrency is meer dan eens in een dag met dubbele cijfers gestegen of gedaald. Scaramucci en Messing schreven deze bewegingen echter toe aan hun “nieuwheid” en het gebrek aan duidelijke regelgeving.

De situatie is echter aan het veranderen naarmate meer financiële waakhonden nieuwe regelgeving onderzoeken en implementeren. Bijgevolg voerde het duo aan dat vermogende particulieren, macro-fondsen, hedgefondsen en levensverzekeringsmaatschappijen “aangetrokken worden tot de stabielere omgeving” van BTC investeringen.

Los daarvan raakte de post de economische onzekerheid aan die werd veroorzaakt door de COVID-19-uitbraak, die wereldregeringen ertoe aanzette extreme maatregelen te nemen. Op zulke momenten neigen investeerders, en zelfs gewone mensen, naar materiële activa, zoals goud, en verwaarlozen ze immateriële opties zoals BTC. Het duo is echter van mening dat deze specifieke functie de kracht van de cryptocurrency vertegenwoordigt:

“Bitcoin is waardevol vanwege – niet ondanks – zijn ongrijpbaarheid. U kunt altijd mijnen voor meer goud. Bitcoin is uniek onder de activa als de eerste winkel van waarde ter wereld waar het aanbod volledig onaangetast is door de toegenomen vraag. “

Het miljarden hedgefonds SkyBridge Capital lanceerde eerder dit jaar een Bitcoin Fund L.P. met een initiële investering van $ 25 miljoen. Scaramucci zal dienen als de fondsbeheerder en zijn doel is om Bitcoin te democratiseren.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: