Het verhaal van bitcoin is er de laatste tijd een van een snelle stijging, tenminste als het gaat om kortetermijnprijzen. In 2017 concentreerde het verhaal zich op de razernij van particuliere beleggers die geïnteresseerd raakten in bitcoin en andere cryptocurrencies en begonnen uit te zoeken hoe ze konden navigeren door de opkomst van het initiële aanbod van munten. Nu, in 2020 en 2021, lijkt de steun afkomstig te zijn van quasi institutionele krachten van vermogende individuen tot family offices voor enkele van de rijkste mensen op aarde tot hedgefondsen zoals Paul Tudor Jones.

Maar wat je aan het denken zet en misschien wat niet zo onwelkome hoop is het idee dat institutionele steun om de hoek komt of al aanwezig is van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld en overheden / staats investeringsfondsen en centrale banken. Hoewel veel centrale bankiers en regeringen zijn aangemerkt als zijnde tegen bitcoin, zijn er kleine onderbrekingen in de structuur van echte institutionele steun voor bitcoin.

Lokale gemeenten in de Verenigde Staten beginnen erover na te denken om hun stadskas in bitcoin te stoppen. Dit was het meest opmerkelijk bij de burgemeester van Miami, Francis Suarez, maar er zijn andere politici op staats en zelfs federaal niveau met pro bitcoin opvattingen, zoals de gouverneur van Colorado, Jared Polis en Wyoming senator Lummis. Degenen met controle over lokale en staatskas kisten kunnen niet alleen helpen bij het doorgeven van bitcoin vriendelijke wetgeving, ze kunnen ook hun stadsbudgetten of staatskas gebruiken om direct bitcoin te kopen, zoals Miami momenteel overweegt. Lokale overheden in de Verenigde Staten zouden dan voorbeelden kunnen zijn voor steden over de hele wereld.

Terwijl centrale en federale regeringen en natiestaten en centrale banken wellicht langzamer zijn om bitcoin aan te passen en aan te schaffen, kan een jongere generatie van leiderschap in gefedereerde plaatsen de aandrijving van bitcoin vooruit duwen als onderdeel van beleidsexperimenten, met genoeg tijd dat een generatie van meer bitcoin vriendelijke politici en toezichthouders kunnen het op hogere niveaus overnemen.

Beursgenoteerde bedrijven zijn ook al begonnen met het omarmen van bitcoin, het meest opvallend met MicroStrategy MSTR + 16,3% en Michael Saylor en Tesla TSLA + 5,5% met hun recente aankoop van $ 1,5 miljard.

Nu corporate treasuries bitcoin beginnen te kopen, gaan beursgenoteerde bedrijven bitcoin kopen, zelfs als hun branche niet direct gerelateerd is aan bitcoin, bijvoorbeeld bitcoin mining bedrijven of degenen die bitcoin uitwisselingen willen creëren. Dit zal door de oprichter worden geleid zoals te zien is bij Jack Dorsey en Square SQ -7,4% Crypto. Bedrijven zullen de neiging hebben om de dip te kopen, zoals wanneer Square zojuist ongeveer $ 170 miljoen USD in bitcoin heeft gekocht. Dit zal leiden tot een enigszins zachte bodem voor de prijs van bitcoin.

Dit zal leiden tot interessante effecten die verder gaan dan alleen betalingen en institutionele ondersteuning Jack Dorsey werkte onlangs samen met Jay-Z om het meest genereuze ondersteuningsfonds voor bitcoin ontwikkeling tot nu toe te financieren. En ingebed in de verklaring van Elon Musk was impliciete ondersteuning voor het algemene bitcoin ecosysteem. Het idee was om bitcoin voor Tesla voertuigen te accepteren, maar het kan veel dieper gaan dan dat.

Met Tesla microbetalingen kunnen innovatie op Lightning Network en andere manieren om microtransacties te verwerken helpen – en verder worden ontwikkeld met Tesla als voorbeeldgeval, en misschien een financier. We kunnen hetzelfde pad zien als andere ondernemers zijn begonnen met Elon: eerst door betrokken te raken bij het kopen van bitcoin en vervolgens door de ontwikkeling van kerninnovaties op het gebied van bitcoin te ondersteunen.

Saylor’s rol als een van de eersten die miljarden fiat dollars in waarde zet met bitcoin, is ook het bekijken waard. Door zijn aanmoediging en knowhow kunnen andere beursgenoteerde bedrijven dezelfde stappen ondernemen als Elon Musk.

Nu naar het volgende element: centrale banken en staatsinvesteringsfondsen. Veel van hun leiders veroordelen bitcoin bijna instinctief vanwege hun perceptie dat het zal gebeuren. Veel van de landen die nu bitcoin gebruiken, zijn degenen die erin in het nauw gedreven zijn vanwege uitsluiting van het wereldwijde handels of financiële regime bijvoorbeeld landen die onder sancties staan ​​van de Verenigde Staten, zoals Venezuela en Iran.

Toch zijn er tekenen van experimenten met het idee van decentralisatie met valutaswaps en meer. En het is mogelijk dat naarmate meer plaatsen het beginnen over te nemen en meer wetgevers bitcoin bijdragen beginnen te accepteren, er een verandering kan komen in hoe een nieuwe generatie toezichthouders naar cryptocurrency kijken. Misschien wordt deze beweging door de verrassende reguliere acceptatie van bitcoin onvermijdelijk met of zonder de expliciete goedkeuring van centrale bankiers.

Ze zullen, net als sommige vermogende individuen nu doen, cryptocurrencies waarschijnlijk beschouwen als een activaklasse die ze ondanks hun ideologische overtuigingen of andere investeringen niet kunnen missen.

Als in 2017 particuliere beleggers de leiding hadden, begint de huidige hausse waarschijnlijk bij family offices en vermogende particulieren. Het is de moeite waard om te overwegen hoe ver de hausse kan gaan als inderdaad institutionele ondersteuning – frequente aankopen van openbare bedrijven, steden en misschien uiteindelijk soevereine vermogensfondsen, pensioenen en centrale banken, de groei van bitcoin blijven aandrijven en versnellen.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).