Volgens JPMorgan is de rally van deze week te danken aan institutionele beleggers die zich met Bitcoin indekken tegen de inflatie.

Bitcoin (BTC) heeft deze week een rally van 35% aangevoerd door ver boven het weerstandsniveau van $50.000 te stijgen en het activum een marktkapitalisatie van $1 biljoen terug te geven.

Volgens een notitie die JPMorgan donderdag met klanten deelde, werd de recente prijsstijging van BTC voornamelijk toegeschreven aan institutionele beleggers die op zoek waren naar een afdekking van de inflatie.

“Het opnieuw opduiken van inflatiezorgen bij beleggers heeft de interesse in het gebruik van Bitcoin als inflatiehedge aangewakkerd,” aldus de analisten, die stellen dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden in de perceptie over de verdiensten van BTC ten opzichte van goud.

“Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin en zien het misschien als een betere inflatiehedge dan goud.
Institutionele beleggers zijn niet de enigen: Shark Tank ster Kevin O’Leary verklaarde eerder deze week dat crypto nu goed is voor een grotere aandeel in zijn portefeuille dan goud.

Het momentum in de richting van Bitcoin staat in contrast met een JPMorgan-rapport in mei toen analisten opmerkten dat grote beleggers destijds uit Bitcoin overstapten naar traditioneel goud.

Bitvavo

JPMorgan gaf twee andere factoren die volgens haar achter de huidige rally zitten:

“De recente verzekeringen van Amerikaanse beleidsmakers dat er geen intentie is om China’s stappen te volgen in de richting van een verbod op het gebruik of delven van cryptocurrencies,” merkten de analisten op, evenals:

“De recente opkomst van het Lightning Network en 2e laag betalingsoplossingen geholpen door El Salvador’s Bitcoin adoptie.”

In tegenstelling tot andere analisten deze week, noemde JPMorgan speculatie rond de op handen zijnde goedkeuring van een Bitcoin futures ETF niet als een belangrijke drijfveer voor de prijs.

BTC handelt nu op $53.884,76 volgens CoinMarketCap op het moment van schrijven.

Ondanks dat sommige divisies van JPMorgan een groeiende interesse uiten in crypto-activa en blockchain-initiatieven, verklaarde CEO Jamie Dimon in een interview op 22 oktober sept hij een scepticus blijft van BTC en het zelfs vergeleek met “een beetje dwazengoud”.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.