Verkopers van cryptocurrency zijn niet tevreden met toezichthouders in Indonesië nadat Bitcoin (BTC) brokers nu meer dan $ 70 miljoen nodig hebben om futures-handel te starten. Lokale Engelse taal news outlet Jakarta Post rapporteerde over de ontwikkeling op 14 februari.

Na nieuwe regelgeving die in oktober vorig jaar van kracht werd moeten handelsplatforms die op cryptogeld gebaseerde instrumenten willen aanbieden dit doen terwijl gebruik van cryptocurrency verboden blijft. Daarnaast moeten handelsplatformen een minimumkapitaal van 1 biljoen rupiah ($ 71,17 miljoen) hebben.

Dit staat niet in verhouding tot het equivalente kapitaal dat nodig is om te beginnen met het handelen in traditionele grondstoffen. Dat is namelijk 2,5 miljard rupiah ($ 178.000).

De toevoeging verscheen vorige week, geschreven door het Commodity Futures Trading Regulatory Agency, ook bekend als Bappebti.

Volgens Oscar Darmawan, CEO van lokale cryptocurrency exchange Indodax, zijn de betrokken bedragen zelfs meer dan de kosten van het openen van een landelijke bank. De voorschriften, zo vertelde hij aan Reuters, waren feitelijk de groei van de industrie aan het vertragen, aangezien er geen futures zijn gelanceerd sinds de mogelijkheid gelegaliseerd is.

Indonesië heeft de afgelopen tijd een zeer conservatieve benadering van cryptocurrency laten zien. In juni 2018 heeft de financiële regulator van het land greenlighted crypto-handel als handelsartikel op de Indonesische beurs.

Een volledig blokkade op Bitcoin gebruik voor betalingen van de centrale bank van Indonesië kwam in december 2017, weken voordat de cryptocurrency zijn allerhoogste USD punt bereikte van ongeveer $ 20.000.