Japanse cryptocurrency exchange Taotao (voorheen BitARG) begint in mei met de handel in een aantal cryptocurrencies.

Taotao, dat voor 40 procent eigendom is van een dochteronderneming van Yahoo Japan zal in eerste instantie Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) verhandelen, met marge posities beschikbaar in drie extra cryptocurrencies: Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ripple (XRP).

Toekomstige gebruikers kunnen zich al aanmelden voor een account en deelnemen aan een promotie giveaway programma.

De plannen kwamen oorspronkelijk aan het licht in maart 2018, toen Yahoo! Japan aankondigde via de dochteronderneming YJFX een belangrijk aandeel in de exchange te verwerven.

In die tijd suggereerden bronnen dat de aankoop het bedrijf ongeveer 2 miljard yen had gekost (dus $ 19 miljoen).

De verhuizing markeert de eerste intrede van de internetgigant in de cryptocurrency exchange wereld, waarbij Taotao de goedkeuring van de regelgevende instanties heeft gekregen om op de Japanse markt te traden.

Japan heeft geprobeerd om strikte monitoring op te leggen aan entiteiten die exchanges willen starten, nadat verschillende beruchte hacks internationaal de aandacht op de industrie vestigden.

Een vergunningen systeem verscheen in april 2017, maar aanvallen en diefstallen zijn voortgezet. Coincheck, het slachtoffer van de grootste aanval met tokens ter waarde van meer dan een half miljard dollar in januari 2018, is sindsdien erin geslaagd om terug te keren naar de markt na een buy-out.

Eerder deze maand kreeg de nieuwe regelgeving goedkeuring, specifiek met betrekking tot de handel in cryptocurrency margin trading.