Implosie cryptocurrency markt is nabij; Juniper Research legt uit

//Implosie cryptocurrency markt is nabij; Juniper Research legt uit

Implosie cryptocurrency markt is nabij; Juniper Research legt uit

Het financieel onderzoeksbedrijf Juniper Research tekent een somber toekomstbeeld voor de crypto markt gedurende de komende maanden. Zo liet het bedrijf in een onderzoeksrapport onlangs weten dat ze de hele Bitcoin (BTC) en crypto markt richting een ‘implosie’ zien bewegen.

Het rapport gaat in op de vijfjaarsverwachtingen van Juniper omtrent de BTC en altcoin markten. Het rapport beslaat hierbij meerdere perspectieven, waaronder de prestaties en evolutie van de crypto markt over het afgelopen jaar, mogelijke redenen voor de prijsdaling en de toekomst van BTC met betrekking tot mainstream betalingsgebruik.

Verder ging Juniper ook in op de technische, sociale, en regelgevende aspecten die de crypto markten laten bewegen. Een speciale sectie gaat hierbij ook in op de factoren die veelal volatiliteit aandrijven, zoals regulatie, veiligheid op cryptocurrency exchanges, hard forks en meer.

Juniper komt in het rapport tot de conclusie dat de industrie op de rand van een implosie staat. Samenvattend laat het bedrijf weten dat het hierbij vooral gaat om kwesties omtrent de waardering van BTC, de operationele werkwijzen van vele beurzen, de daling in transactievolumes, en de sterke daling in de waarde van transacties. Volgens het bedrijf kan de markt dus nog meer resultaten zoals die van de afgelopen maanden verwachten.

Als voorbeeld kan men kijken naar de evolutie in het aantal transacties over de afgelopen maanden; eind 2017 stond dit op zo’n 360.000 dagelijkse transacties, terwijl dit afgelopen september rond de 230.000 stond.

Aan de ander kant valt ook te beargumenteren dat diegenen die nu nog in crypto zitten het juist als een middel van waardeopslag zien in plaats van een speculatiemiddel. De daling in volatiliteit en transacties zou dit ondersteunen.

Juniper ziet daarentegen veel gemiste signalen voor de crypto markt. Uitzonderlijke politieke gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld de brexit of de moeilijke handelsrelaties tussen de VS en China zouden aansporing moeten zijn geweest voor een beweging van fiat naar crypto. Het feit dat zo’n beweging vrijwel niet plaats heeft gevonden is voor Juniper een teken van zwakte.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-11T04:36:57+00:00oktober 11th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie