HTC zegt blockchainsmartphone in de herfst uit te brengen

//HTC zegt blockchainsmartphone in de herfst uit te brengen

HTC zegt blockchainsmartphone in de herfst uit te brengen

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC heeft bekendgemaakt dat het van plan is om de eigen blockchainsmartphone in het derde kwartaal van dit jaar uit te brengen. Een exacte releasedatum voor de smartphone genaamd Exodus is nog onbekend.

HTC heeft op de eigen website verder nog weinig nieuwe informatie over de blockchainsmartphone bekendgemaakt. De fabrikant meldt wel dat het een samenwerking is aangegaan met CryptoKitties, een in december vorig jaar uitgebrachte game op de Ethereum-blockchain, die spelers ‘jonge katjes’ laat fokken. De game komt ook al naar een klein deel van de U12+-smartphones. Volgens TechCrunch komt HTC ‘in de komende maanden’ met meer informatie over de Exodus.

De Exodus wordt gebaseerd op de blockchaintechnologie en krijgt een universele wallet die de protocollen van onder meer Bitcoin, Ethereum, Dfinity en Lightning Networks ondersteunt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Exodus het gehele blockchain-ecosysteem zal ondersteunen. HTC wil met de Exodus-smartphones naar eigen zeggen het aantal nodes voor Ethereum en Bitcoin verdubbelen of verdrievoudigen. Naast de universele wallet ondersteunt de telefoon gedecentraliseerde apps. De fabrikant wil ook eigen blockchainnetwerk  ontwikkelen waarin alle Exodus-smartphones als nodes de handel met cryptocurrency faciliteren tussen Exodus-gebruikers onderling.

Onlangs werd bekend dat de maandomzet van HTC met 68 procent is gedaald; de verkoop van de U12+-smartphone lijkt het tij nog niet te keren voor de fabrikant, die al een tijdje in moeilijkheden verkeert. Begin juli ontsloeg het bedrijf nog 1500 medewerkers bij een productieafdeling in Taiwan, ongeveer een kwart van het totale personeelsbestand. In 2013 had het bedrijf nog zo’n 19.000 medewerkers in dienst.

Bron Tweakers

By |2018-07-12T12:10:49+00:00juli 12th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie