Cryptohandelaren en investeerders in het VK kunnen hun geld niet langer overboeken van digitale activa beurzen naar de HSBC-bank.

Terwijl Bitcoin afkoelt van zijn recente recordniveau, is HSBC de nieuwste bankgigant geworden die beperkt waar zijn klanten in kunnen investeren door te voorkomen dat ze winsten van Crypto Exchanges naar hun bankrekening overboeken. Ban.

Volgens een recent rapport in The Sunday Times heeft HSBC transacties van of naar crypto-uitwisselingen geblokkeerd omdat het een hardhandige benadering van Bitcoin en zijn broeders vereist. Een aantal Britse banken heeft ook stappen ondernomen om te voorkomen dat hun klanten crypto-activa kopen met hun bankpas of creditcard.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Het VK wordt beschouwd als een van de meer anti cryptolanden, naast de VS, aangezien de financiële instellingen en toezichthouders er steeds meer naar streven om de industrie te verstikken.

Meer bankdupliciteit

CNBC-host en oprichter van Onchain Capital, Ran Neuner, wees erop dat klanten uiteindelijk de keuze zullen maken om ergens anders te bankieren wanneer ze worden geconfronteerd met draconische beperkingen op wat ze wel en niet kunnen doen met hun eigen geld.

https://twitter.com/cryptomanran/status/1347948829425987594

Jason Yanowitz van Block Works Group toegevoegd;

“Oude financiële instellingen zullen er alles aan doen om deze beweging te stoppen. Ze ontzeggen hun klanten letterlijk de toegang tot de best presterende activa van het afgelopen decennium. “

Banken zijn van oudsher fel gekant tegen gedecentraliseerde digitale valuta, omdat het concept een directe bedreiging vormt voor hun winstmarges. Banken verdienen geld met het geld van anderen en waren de belangrijkste katalysator voor Satoshi Nakamoto om iets meer dan tien jaar geleden Bitcoin voort te brengen.

Het is onduidelijk wat HSBC probeert te onderdrukken of te voorkomen, aangezien hun eigen betrokkenheid bij wereldwijde witwaspraktijken goed is gedocumenteerd.

In september 2020 kelderde HSBC-gedeeld nadat uitgelekte documenten van het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), waarmee ongeveer $ 2 biljoen aan transacties was gemoeid, onthulde hoe onder meer de bank criminelen toestond vuil geld over de hele wereld te verplaatsen.

HSBC beboet wegens het witwassen van geld

De documenten onthulden dat HSBC fraudeurs toestond miljoenen dollars over de hele wereld over te maken, zelfs nadat het had vernomen van de Chinese Ponzi-zwendel, en nu maakt het zich zorgen over zijn klanten die Bitcoin verhandelen.

Volgens de BBC toonden de bestanden aan dat de investeringszwendel begon kort nadat de bank in de VS een recordboete van $ 1,9 miljard had gekregen wegens het witwassen van geld.

Andere grote banken, waaronder JP Morgan Chase, Barclays Bank, Deutsche Bank en Standard Chartered, waren volgens de gelekte documenten ook betrokken bij onbetrouwbare transacties.

Het blokkeren van transacties met betrekking tot cryptohandel is slechts het nieuwste op het gebied van hypocrisie bij banken waar klanten mee te kampen hebben. Gelukkig zijn er tal van alternatieven beschikbaar.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: