Honduras zou wel eens het volgende land kunnen zijn dat Bitcoin (BTC) officieel erkent als wettig betaalmiddel, na El Salvador, als we verschillende internetbronnen mogen geloven.
De president van het land, Xiomara Castro, heeft gezegd dat El Salvador niet het enige land zou moeten zijn “dat ontsnapt aan de soevereiniteit van de dollar.”
Castro benadrukte ook dat het het recht van Honduras was “om zich in de richting van de Eerste Wereld te bewegen,” zeiden de bronnen, hoewel de informatie nog onbevestigd was op het moment van publicatie.
De aankondiging van de president van Honduras zal volgens de geruchten plaatsvinden op maandagochtend 21 maart.
Het Centraal-Amerikaanse land volgt een patroon van een sterke interesse in cryptocurrency. In augustus van afgelopen jaar werd gemeld dat Honduras eerder zijn eerste Bitcoin- en Ethereum-automaat had geïntroduceerd in de hoofdstad Tegucigalpa, waardoor gebruikers de digitale activa konden kopen met behulp van de lokale munt lempira.
Opmerkelijk is dat de gerenommeerde crypto held Max Keiser, die tijd had doorgebracht in en rond de regio, op 18 maart de vlag van Honduras tweette, hintend dat er daar binnenkort inderdaad iets zou kunnen gebeuren:
Interessant is dat Honduras, dat grenst aan El Salvador, slechts het 40e land is waarvan voorspeld wordt dat het cryptocurrency als wettig betaalmiddel gaat gebruiken, volgens de stemmen van de gemeenschap op CoinMarketCap.

De eerste drie landen die volgens de gebruikers aan de beurt zijn om dit te doen zijn Paraguay, Venezuela en Anguilla, met de Verenigde Staten op de vierde plaats.
Afgaande op de toegenomen interesse van Amerikaanse politici in crypto, zou deze voorspelling wel eens niet ver van de waarheid kunnen zitten. Zoals Finbold al heeft gemeld, varieert deze interesse van senatoren die crypto-vriendelijke wetsvoorstellen opstellen tot Senaat hopefuls die beloven te vechten voor de aanname van Bitcoin als wettig betaalmiddel.
Het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde was El Salvador, dat dit deed in de herfst van 2021, ondanks onderzoek dat aantoonde dat de bevolking over het algemeen weinig vertrouwen had in dit digitale middel.
Bij het ter perse gaan stond de prijs van Bitcoin op $41.317, een stijging van 5,51% ten opzichte van zeven dagen eerder, toen hij werd verhandeld op $39.040.