Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin zegt dat hoge etherprijzen belangrijk zijn, zowel voor netwerkbeveiliging als voor de ontwikkeling van het bredere ecosysteem. Buterin maakte zijn opmerkingen tijdens een interview voor crypto gefocuste ‘Unchained’ van Laura Shin, gehost aan de Columbia Graduate School of Journalism en live gestreamd op 20 maart.

Als reactie op Shin’s vraag of protocol ontwerpers en projectleiders zich zouden moeten concentreren op de vraag van de prijs van een cryptocurrency, verwees Buterin naar de ‘eerdere retoriek’ van het Ethereum-project, waarin het belang van de waarde van het actief expliciet was gebagatelliseerd:

“Voor een deel was het contra signalering om ons [Ethereum] te onderscheiden van andere crypto projecten die te veel pompen en lambo roepen. Maar het ging ook om het minimaliseren van juridische risico’s door te proberen het project niet te laten lijken op iets dat onder de financiële regelgeving zou vallen. “

“Met betrekking tot zijn eigen opvattingen maakte Buterin twee zaken voor een sterke vermogenswaarde, met als argument:

“Ik kan u vertellen welke dingen duidelijk belangrijk zijn over waarom een hogere prijs goed is. Eén daarvan is duidelijk veiligheid. Als de prijs nul is, kan het netwerk niet veilig zijn. Dat is het geval met proof-of-work en proof-of-stake. “

Zijn tweede argument ging over het feit dat de makers en deelnemers aan projecten binnen een bepaald crypto ecosysteem doorgaans een aandeel in het token hebben. En daarom als houders ervan prospectief beter worden gefinancierd om hun werk te ontwikkelen als de waarde van een asset hoog blijft.

Na de opmerkingen van Buterin, werd het publiek gevraagd om live antwoorden te geven op de vraag: “Zijn Ethereum-ontwikkelaars voldoende gefocust op de prijs van Ethereum?” Hun antwoorden bepaalden zich met ongeveer 38 procent en beweerden dat “het hen niet kon schelen”, 23 procent ik weet het niet, “21 procent een bedrijf” Ja “en 19 procent” Nee “

Ondanks deze vermeende apathie bij de meerderheid van de aanwezigen, reageerde Buterin wel degelijk op de rol van ontwikkelaars door te verklaren dat zij de verantwoordelijkheid hebben om af te zien van “domme dingen die ertoe zouden leiden dat de prijs naar nul zou gaan”, zoals bijvoorbeeld door de markt te overspoelen met een stortvloed aan nieuw geslagen munten.

In een recente toespraak op Token 2049 in Hong Kong betoogde Buterin dat blockchain-applicaties buiten de financiële sector meer moeite hebben om adoptie te vinden, waarbij opgemerkt wordt dat finance “realistisch gezien de eerste blockchain [applicatie] is die waarschijnlijk op brede schaal zal worden toegepast.”