Hoeveel zin heeft herziening afgekeurde Bitcoin-ETF’s door SEC?

//Hoeveel zin heeft herziening afgekeurde Bitcoin-ETF’s door SEC?

Hoeveel zin heeft herziening afgekeurde Bitcoin-ETF’s door SEC?

Waar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eerder deze week nog aankondigde dat het de voorgestelde Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds) van Direxion, ProShares en GraniteShare af had gewezen, werd niet veel later bekend dat de commissie die beslissing zal heroverwegen.

Hoewel er veelal positief gereageerd werd op de beslissing van de SEC om nog een tweede keer naar de ETF-voorstellen te kijken, waarschuwde Jake Chervinsky, een advocaat die optreedt bij strafrechtelijke onderzoeken van de Amerikaans overheid, niet te vroeg te juichen. Hij gaf aan dat het slechts één SEC-commissielid vergt om een herziening aan te vragen, in dit geval Hester Peirce, die eerder al aangaf het niet eens te zijn met de afwijzing van de Bitcoin-ETF van de Winklevoss-tweeling, maar dat dit weinig effect zal hebben op het besluit van SEC. Op twitter zei Chervinsky het volgende:

Maak je geen illusies, mensen. Volgens regel 431 van de praktijkregels van de SEC, is er slechts één commissielid nodig om zo’n herziening aan te vragen. Het siert @HesterPierce dat ze verzet biedt, maar men moet niet verwachten dat de beslissing teruggedraaid zal worden.

Don't get too excited, folks.

Under Rule 431 of the SEC's Rules of Practice, it only takes a single Commissioner to order a review like this. @HesterPeirce deserves credit & respect for putting up a fight, but there's no reason to think yesterday's rejections will be reversed. https://t.co/whxqOUkVXz

— Jake Chervinsky (@jchervinsky) August 23, 2018

Volgens Chervinsky is de aangevraagde herziening van de recentelijk afgewezen ETF’s slechts van methodische aard, en zal de uitkomst van de heroverweging tot dezelfde conclusie leiden als die de SEC op 23 augustus uitsprak. Toen zei de commissie dat de ETF-voorstellen niet in overeenstemming waren met de vereisten van de Securities Exchange Act (Sectie 6(b)(5)): het voorkomen van frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken.

Tevens benadrukte de SEC dat de Amerikaanse Bitcoin-futuresmarkt niet groot en “volwassen” genoeg is voor dergelijke ETF’s. In tegenstelling tot Bitcoin-ETF’s van VanEck & SolidX Bitcoin Trust, waarover de SEC haar beslissing uitstelde tot september en dat tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk opnieuw zal doen, waren de van de week afgekeurde ETF-voorstellen gebaseerd op derivaten. Juist vanwege de beperkte grootte van de Bitcoin-futuresmarkt, zullen de op derivaten gebaseerde Bitcoin-ETF’s niet worden goedgekeurd door de SEC, zolang de futuresmarkt geen verbeteringen of groei meemaakt op de korte termijn. 

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-27T08:03:47+00:00augustus 27th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie