De recente aankondiging dat Polygon’s MATIC netwerk koolstof neutraal is geworden, kan zijn native token het momentum geven om te blijven stijgen. Sinds het begin van 2022 heeft MATIC, de native token, het moeilijk. Sinds het bereiken van een all-time high van $ 2,92 vorig jaar op 27 dec, is de waarde met ongeveer 86,09% gedaald.

Volgens de gegevens van Coinmarketcap klom de prijs van Polygon met 5,18% gedurende de afgelopen zeven dagen. Maar helaas, in de laatste 24 uur daalde de prijs met 5,91 %. Bovendien daalde de prijs alleen al in het laatste uur met 0,40 %.

Ethereum’s Polygon Network was het eerste gebruiksvriendelijke Ethereum schalings-, en infrastructuur ontwikkelingsplatform aangedreven door de MATIC token en was vroeger bekend als Matic Network.

De blockchain is echter uitdagend in gebruik geworden door de gestegen benzinekosten en verkeersopstoppingen, naarmate de populariteit van ETH toeneemt. Polygon werd ontwikkeld als gevolg van zo’n lage efficiëntie en geen soevereiniteit.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Stijgende pieken zijn waar MATIC naar streeft

Het Polygon team publiceerde op 21 juni een blogbericht op zijn website. Ze zeiden dat Polygon een eerste strategische stap had gezet om koolstofnegatief te zijn. Het investeerde $400.000 in koolstofkredieten, gelijk aan 104.794 ton broeikasgassen. Sinds de start van het MATIC netwerk komt dit neer op de hele CO2 schuld van het netwerk.

Volgens de verklaring kwam deze prestatie tot stand nadat Polygon half april zijn Groene Manifest onthulde.

Bovendien heeft de mede-oprichter van Polygon, Sandeep Nailwal, als erkenning van de belangrijke ecologische situatie $20 miljoen uitgetrokken om met Web3 een duurzamere toekomst voor iedereen op te bouwen voor een breed scala aan gemeenschapsactiviteiten, zoals vernieuwende methoden voor on-chain carbon credit retirement.

Tradingview.com
MATIC wordt momenteel verhandeld op $0.4583 op een daggrafiek | MATIC/USDT chart van Tradingview.com

Onze wereld staat voor een milieucrisis, en de blockchain industrie moet veel meer doen dan beloven dat ze ophoudt aan het probleem toe te voegen.

Sandeep Nailwal

Hoewel hij erkende dat er nog meer te doen is, is het bereiken van koolstofneutraliteit een essentiële eerste stap. Het netwerk zal dan als voorbeeld dienen als de hele industrie zich omvormt tot een netto positieve bijdrager aan het milieu.

Adverteren op crypto-gids.nl? KLIK HIER

Met de hulp van KlimaDAO bereikte Polygon koolstofneutraliteit

KlimaDAO hielp Polygon koolstofneutraal te worden. In het bericht stond ook dat KlimaDAO de energie-voetafdruk van het netwerk analyseerde om de gebieden met de meeste uitstoot te vinden. Daarna maakten ze een plan om die uitstoot te helpen verminderen.

Vertegenwoordiger van KlimaDAO, Archimedes, benadrukte hun geluk en opwinding over de samenwerking met Polygon en verklaarde dat:

Het is absoluut van het grootste belang dat we blijven samenwerken om de on-chain koolstofmarkt vooruit te helpen en KlimaDAO en Polygon te vestigen als de leidende vernieuwers in deze ruimte.

Het bericht informeert tenslotte een virtuele discussie voor Web3 leiders om antwoorden te vinden op de meest dringende milieuproblemen waarmee de blockchain industrie geconfronteerd wordt, die Polygon op 13 juli zal houden als onderdeel van The Green Blockchain Summit.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.