Cryptocurrency heeft momenteel veel last door media gecreëerde FUD (Fear Uncertainty Doubt). Telkens artikelen in het nieuws over het reguleren van cryptocurrency. Reguleren betekent ‘het onderwerpen aan regels’ of ‘het opnemen in de wet’. Daarnaast het verbieden van iedere speler die zich niet aan deze regels houdt (crypto websites & exchanges). China, Zuid Korea en nu ook India zijn er al mee bezig als we de media mogen geloven! Het IMF roept ook dat het reguleren van cryptocurrency onvermijdelijk is. Inmiddels doe ik alweer 4 jaar mee in de wonderen wereld van crypto en om die reden wil ik vandaag dieper ingaan op deze onzinnige gecreëerde FUD. Ik kan het niet langer vanaf de zijlijn aanzien. Vooral mensen die nieuw zijn in cryptocurrency en in december tegen hoge koersen zijn ingestapt nemen hen verlies en kijken met een lange neus naar cryptocurrency terwijl dit een gemanipuleerd spelletje is om cryptocurrency af te remmen.

Het reguleren van cryptocurrency

Allereerst moet u begrijpen dat cryptocurrencies decentraal van karakter zijn (althans het merendeel). Het fundament van bijvoorbeeld Bitcoin is dat het niet gestopt kan worden door overheden of banken. Dit komt doordat het Bitcoin netwerk wereldwijd over duizenden computers is opgeslagen en niet op één centrale plaats. Dat maakt het dat er niet één centrale plaats is waarmee het hele netwerk uit te schakelen is. Om Bitcoin te stoppen moet het volledige internet uit. Om grip te krijgen op Bitcoin is uitschakelen geen optie daarom blijft alleen vertragen en tegenwerken over. Hetgeen wat banken en overheden doen is FUD creëren en cryptocurrency massa adoptie vertragen met de media. Het propageren van steeds hetzelfde negatieve nieuws met betrekking tot cryptocurrency om angst en onzekerheid te creëren. Mobiele telefonie heeft de vaste telefoon vervangen en cryptocurrency kan banken (deels) vervangen in de toekomst. Iedereen wordt dan werkelijk de baas en eigenaar 0ver zijn eigen geld. Dit scenario is natuurlijk een nachtmerrie voor banken en overheden dus geven die zich natuurlijk niet zomaar gewonnen.

Waarom wordt er geroepen dat het reguleren van cryptocurrency mogelijk is en waarom geloven mensen dit? Overheden zijn er in het verleden geslaagd om bepaalde exchanges te verbieden en dat heeft enorme impact op koersen doordat mensen het gevoel krijgen dat ingrijpen wel degelijk mogelijk is. Inmiddels zijn er al verschillende decentrale exchanges onderweg. Dit zijn onder andere OmiseGo en Blocknet die cryptocurrencies omwisselen mogelijk maken vanuit Blockchains. Dergelijke exchanges zijn onmogelijk te verbieden, omdat ze ook weer decentraal van karakter en staan opgeslagen op een netwerk van computers (nodes en masternodes). Als de overheid Cryptocurrency met één druk op de knop kon stoppen (zoals ze graag suggereren) dan hadden ze dit al lang gedaan. Worst case scenario is dat de overheid probeert cryptocurrency illegaal te maken en enorme belasting op cryptocurrency gaat  heffen, maar daar zijn ook weer oplossingen voor door met anonieme cryptocurrencies te werken en deze regels te omzeilen. Cryptocurrency blijft voortbestaan, maar tegenwerken is onvermijdelijk. Wetten tegen crypto duren heel lang voordat ze er werkelijk zijn.

Cryptocurrency toekomst

De markt begint langzaam weer rustiger en stabieler te worden en de ‘panic sellers’ zijn inmiddels eruit. Uw focus moet nu liggen op de positieve ontwikkelingen die eraan komen. Waaronder het Lightning Netwerk voor Bitcoin waardoor transactie fees weer lager worden en vooral landen die geen toegang tot banken hebben weer volop gebruik kunnen maken van Bitcoin. Dan zijn er initiatieven zoals decentrale exchanges die niet meer in handen zijn van één partij die het verbieden van cryptocurrency weer lastiger maken. De exchanges in zijn huidige vorm worden enorm tegen gewerkt door overheden, omdat dit gewone bedrijven zijn waar de overheid wel grip op kan krijgen. Litecoin is met litepay en een aantal andere initiatieven aan een mooie toekomst bezig. Wanchain komt binnenkort uit en hen partner Icon doet het erg goed al. Had de media iedere dag over dergelijke initiatieven positief nieuws geschreven dan was het vertrouwen in de markt heel anders. Het is maar net of u kritisch genoeg kijkt naar al het nieuws dat over cryptocurrency verspreid wordt. Ik lees zoveel zaken die gewoon grotendeels onwaar of onmogelijk zijn op mainstream media. Al sinds het begin van cryptocurrency schrijft de media erg negatief en toch groeit de markt jaarlijks enorm. Enkel massa adoptie vertraagt hierdoor en de markt krijgt tegenslagen door angst. Ik blijf van mening dat de markt binnen een paar maanden weer bullish is en dat de HODL (vasthouden) strategie op dit moment het beste is.

~Cryptocurrency the future of money