Ki Young Ju, chief executive van on-chain insights platform CryptoQuant, zegt dat het tijd is om all-in te gaan op Bitcoin.

In een nieuwe tweet vertelt Ki Young Ju aan zijn 124.600 volgers dat hij gelooft dat de tijd is aangebroken om al zijn chips in ‘s werelds grootste cryptocurrency te steken.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Om zijn bullish call te ondersteunen, wijst Ki Young Ju op de correlatie tussen de prijs van Bitcoin en de stablecoins ratio, een metriek die BTC reserves deelt door alle stablecoin reserves opgeslagen in exchanges. Volgens de CryptoQuant-topman geeft een kelderende stablecoin-ratio aan dat Bitcoin en de bredere cryptomarkt zich misschien opmaken voor de volgende etappe omhoog.

“De cryptomarkt wordt beter in termen van vraag/aanbod. Relatief veel stablecoins over alle exchanges dankzij de opkomst van USDC. BTC holdings nemen snel af. Hier is de verhouding dat BTC holdings in USD gedeeld door stablecoins holdings over alle exchanges.”

Bron: Ki Young Ju/Twitter

Bovenop de kelderende stablecoins ratio, zegt Ki Young Ju dat de stablecoin markt koopsignalen laat zien.

“Voor alle stablecoins, neemt het aantal aankopen toe. Het aantal uitbetalingen neemt af. En stablecoins circulerende voorraad en beurs holdings bereikten een all-time high gisteren. Minder mensen die uitbetalen, meer mensen die stablecoins kopen via fiat om crypto te kopen. Dat is bullish.”

Bron: Ki Young Ju/Twitter

Op 17 maart, toen Bitcoin $60.000 dreigde te breken, keek Ki Young Ju naar de stablecoin-markt en tweette dat het meer tijd zou kosten voordat BTC een nieuwe rally kan starten, omdat er “te veel BTC holdings in USD waren in vergelijking met stablecoin holdings op spot exchanges.”

Acht dagen na zijn tweet kelderde BTC naar een dieptepunt van $50.858, volgens CoinMarketCap.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op 58.070 dollar.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).