Bitcoin is officieel een wettig betaalmiddel geworden in El Salvador nadat 62 van de 84 stemmen voor waren.

Het kleine land El Salvador is verder gegaan met zijn plannen en heeft zijn woord gestand gedaan om Bitcoin te accepteren als wettig betaalmiddel.

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft Twitter gebrruikt om te delen dat de wet die Bitcoin officieel tot een wettig betaalmiddel maakt in het land, is aangenomen met een supermeerderheid van stemmen. In totaal waren 62 van de 84 stemmen voor.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!
  • Voor wie het zich afvraagt: Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren betekent dat niemand het recht heeft om BTC te weigeren voor betaling.
  • Hoewel veel landen aanbieders hebben die BTC accepteren, wordt El Salvador het allereerste land dat dit op nationaal niveau doet.
    De stap legitimeert BTC verder als een munt, en veel experts geloven dat het de toon zet voor anderen om dit voorbeeld te volgen.

El Salvador biedt nu ook permanente residentie voor 3 BTC

Je kunt een permanente inwoner worden in El Salvador na een investering van 3 BTC

Tijdens een live audiogesprek in “Spaces” op Twitter zei president Nayib Bukele dat El Salvador permanente residentie gaat verlenen aan immigranten die 3 Bitcoins (100.432 dollar op het moment van schrijven) inleggen.

Volgens Bukele zal de regering een Bitcoin portemonnee voor haar burgers lanceren, maar mensen zullen elke portemonnee kunnen gebruiken.

Het land zal ook een trustfonds beheren – dat ongeveer 150 miljoen dollar aan BTC zal bevatten – om de volatiliteit te compenseren en ervoor te zorgen dat handelaren geen risico’s hoeven te nemen.

Bukele is echter niet van plan om El Salvador te de-dollariseren, ondanks de cryptocurrency push:

We proberen El Salvador niet te de-dollariseren omdat het ons geen enkel nut zal dienen… Het zal helpen om beide munteenheden als wettig betaalmiddel te hebben.

Bitvavo

De president heeft ook onthuld dat hij deze week een gesprek gaat hebben met het Internationaal Monetair Fonds.

Daarnaast heeft hij gesuggereerd dat er een mijnbouwinstallatie kan worden opgezet om geothermische energie uit vulkanen te gebruiken.

El Salvador verwacht dat andere landen het voorbeeld van El Salvador zullen volgen. Hij zegt dat minder mensen de behoefte zullen hebben om illegaal naar de VS te emigreren.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).