Het grote wachten op de Bitcoin uitbraak

//Het grote wachten op de Bitcoin uitbraak

Het grote wachten op de Bitcoin uitbraak

Daar waar Bitcoin normaal gesproken een enorm volatiele prijsontwikkeling met zich meebrengt is dat de laatste weken (maanden) juist helemaal niet het geval. De prijs van de grootste virtuele munt schommelt nu al enkele weken zeer stabiel tussen de 6400 en 6600 dollar.

Feitelijk is het ongekend dat Bitcoin zich zo stabiel ontwikkelt qua prijs. De volatiliteit van BTC ligt op een van de laagste punten ooit en veruit het laagst van 2018.

Hier gaat echter wel verandering in komen en wel op zeer korte termijn.

Bitcoin en de descending triangle

In onderstaande grafiek is goed te zien dat er sprake is van een zogeheten descending triangle, vrij vertaald een aflopende driehoek. Dat wil zeggen dat er steeds lagere pieken en steeds hogere bodems worden bereikt.

bitcoin triangleLagere highs en hogere lows, een klassieke descending triangle

Momenteel zitten we aan het einde van deze triangle. Het is vrijwel zeker dat de prijs in de komende 2 รก 3 dagen gaat uitbreken.

Een uitbraak uit een dergelijke grote triangle (deze loopt immers al vanaf het begin van het jaar) is zeer significant en kan dan ook wel eens de richting bepalen die we op zullen gaan richting het einde van het jaar.

Volgens de meeste technische analisten is de kans op een opwaartse uitbraak het grootst, alleen moet dan wel het volume (dat momenteel vrij laag ligt) meewerken.

De overvloed aan positief nieuws de laatste maanden, bijvoorbeeld de introductie van het nieuwe Bakkt platform en de Yale investeringen in crypto, zou wel eens een push in de juiste richting kunnen gaan zijn.

Bron Crypto Coins NL

By |2018-10-10T09:16:44+00:00oktober 10th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie