Kort nadat het werd onthuld dat PayPal in 2021 crypto betalingen gaat lanceren, doen geruchten de ronde dat de betalingsgigant op zoek is naar een custodian voor digitale activa.

Wereldwijd betalingsbedrijf PayPal is op zoek naar een custodian voor cryptovaluta, met een rapport gepubliceerd door Bloomberg op 23 oktober waarin wordt beweerd dat het bedrijf momenteel in gesprek is met BitGo Inc.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Anonieme bronnen die in het rapport worden aangehaald, beweren dat de twee bedrijven binnen een paar weken tot overeenstemming kunnen komen. BitGo is een custodian service met meerdere handtekeningen die werd opgericht in 2013. In 2018 haalde het bedrijf $ 15 miljoen op in een ronde onder leiding van Goldman Sachs en Galaxy Digital.

Er wordt echter aangenomen dat de deal verre van zeker is, waarbij in het rapport wordt opgemerkt dat: “De besprekingen kunnen nog steeds uit elkaar vallen en PayPal kan ervoor kiezen om andere bedrijven te kopen.”

De geruchten volgen op de aankondiging van deze week dat PayPal vanaf volgend jaar crypto betalingsdiensten gaat lanceren, wat de katalysator was voor een snelle twee cijferige prijsdruk voor Bitcoin (BTC).

Niet iedereen is dolblij met de mogelijke overname van PayPal, waarbij het officiële account van Thorchain (RUNE) zijn bezorgdheid uitspreekt over de decentralisatie van Wrapped Bitcoin (WBTC), aangezien het grootste deel van de Bitcoin (BTC) die in het protocol is vergrendeld, wordt opgeslagen met BitGo.

Gisteren voorspelde Meltem Demirors, de CSO van crypto vermogensbeheerder CoinShares, dat PayPal gaat proberen een stablecoin te lanceren nadat het betalingsbedrijf de bestuursvereniging voor het Libra project van Facebook heeft verlaten.

Lees hier meer Bitcoin nieuws.