Nu de transactiekosten van Ethereum nog steeds hoog zijn komen er meer platformen met laag twee toepassingen. Het aantal gedecentraliseerde exchanges met layer two solutions groeit nu het Ethereum netwerk moeite heeft om zijn eigen populariteit bij te houden.

Omdat buitensporige Ethereum gasprijzen kleinere transacties en operaties op het netwerk blijven belemmeren, blijft het aantal snellere en goedkopere opties toenemen naarmate de acceptatie van laag twee toeneemt. Laag twee oplossingen hebben het potentieel om duizenden transacties per seconde te verwerken, in plaats van het handjevol dat op laag één wordt verwerkt.

Ethereum kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De gedecentraliseerde beurs LeverJ heeft een sterke stijging van de handelsvolumes gezien sinds het vier weken geleden eeuwigdurende contracten lanceerde. Ongeveer $ 75 miljoen is verhandeld in 26.600 transacties, wat neerkomt op iets minder dan $ 600 aan totale gasvergoedingen. Industrie waarnemer ‘DeFi Dad’ merkte op;

“Alleen in DeFi 2021 zou je deze monsternummers kunnen missen die worden verhandeld op een Ethereum DEX – gebouwd op L2”

Hoewel deze cijfers misschien klein lijken in vergelijking met DeFi giganten zoals Uniswap, vertegenwoordigen ze een toename van de acceptatie van laag twee op een moment dat de technologie het meest nodig is. In wezen houdt het schalen van laag twee in dat het werk uit de root chain wordt gehaald om gegevens en transacties sneller en kosten effectiever te verwerken.

DeFi-protocol Synthetix is ​​ook klaar om zijn Optimism layer-two staking upgrade genaamd Castor later vandaag, 14 januari, om 23:00 UTC te lanceren.

Castor is het resultaat van vier maanden testen die eind september begonnen met het aanbieden van incentives in zijn eigen SNX-token aan deelnemers van het testnet.

Het DeFi-protocol, dat synthetische activa biedt die de waarde van echte activa volgen, migreert naar een nieuw SNX-escrow-contract dat L2 ondersteunt. De upgrade omvat ook twee slimme contracten die stortingen op laag één en opnames op laag twee mogelijk maken met behulp van optimistische roll-ups.

De ontwikkelaars verwachten dat door uitzetten op laag twee de gebruikerservaring te verbeteren met snellere transactieverwerking en goedkopere gaskosten. Met zijn ingewikkelde slimme contracten kost het slaan, uitzetten en het claimen van wekelijkse beloningen soms meer dan $ 100 per transactie, wat nu tot het verleden zal behoren.

Volgens het Synthetix-dashboard heeft de marktkapitalisatie $ 3,2 miljard bereikt, terwijl de SNX-prijzen de afgelopen zeven dagen met 26% zijn gestegen tot een recordhoogte van $ 16.

Gedecentraliseerde exchange Loopring wint ook aan grip met nieuwe updates en layer-two liquidity mining incentives voor zijn eigen token, LRC.

De nieuwste functie is de mogelijkheid om vanaf een Loopring L2-account naar elk op Ethereum gebaseerd L1-account te verzenden zonder dat de ontvanger ooit op L2 hoeft te zijn.

“Dit betekent dat je een snelle, goedkope (gasvrije) betaling op L2 kunt sturen naar je vriend die nog nooit van L2 heeft gehoord, alles wat je nodig hebt is hun Ethereum-adres (of ENS-naam),”

Het aantal op laag twee gebaseerde netwerken en uitwisselingen neemt toe, maar de grote vraag blijft wanneer de meest populaire DEX, Uniswap, zijn L2-upgrade zal lanceren?

De gemiddelde transactieprijzen van Ethereum zijn een beetje gedaald ten opzichte van hun recordhoogte van meer dan $ 16 op 11 januari, maar volgens bitinfocharts.com zijn ze voor veel gebruikers nog steeds economisch niet haalbaar met meer dan $ 5.