Het eerste blockchain identiteit laboratorium ter wereld staat in Schotland

//Het eerste blockchain identiteit laboratorium ter wereld staat in Schotland

Het eerste blockchain identiteit laboratorium ter wereld staat in Schotland

In de Schotse hoofdstad Edinburgh is op 26 september zowel het eerste blockchain-onderzoekscentrum van Europa als het eerste blockchain-identiteit laboratorium ter wereld geopend.

Blockpass Identity Lab @ Edinburgh Napier University launches today! @scotlandis @BlockpassIDLab @EdinburghNapier pic.twitter.com/alk9ZgHftH

— Blockpass (@BlockpassOrg) September 26, 2018

Het doel van het onderzoekscentrum, genaamd de Blockpass Identity Lab, is om te onderzoeken hoe blockchain-technologie toegepast kan worden bij het beschermen van privacy en online persoonlijke gegevens.

Het laboratorium is gebouwd op de Merchiston campus van de Edinburgh Napier University. Het lab is het resultaat van een samenwerking tussen de universiteit en Blockpass IDN, een blockchain-identiteit bedrijf uit Hong Kong. De samenwerking met een prijskaartje van £600.000 is gepland voor de komende drie jaar waarmee een team van onderzoekers, vijf promovendi en een virtuele blockchain-omgeving worden ondersteund.

Kate Forbes, de Schotse minister van Digitale Economie, licht toe:

Dit spannende werk, om te onderzoeken hoe blockchain-technologie persoonlijke gegevens kan beschermen tegen online oplichters en hackers, draagt ​​bij aan de traditie van innovatie en uitmuntendheid, geïllustreerd door John Napier [de Schotse wiskundige waar de Edinburgh Napier University naar vernoemd is].

Identiteitsfraude en misbruik van persoonlijke gegevens is een groeiend probleem dat steeds meer aandacht verdient. Dit jaar meldde Equifax, een van de grootste kredietinstellingen in Amerika, dat gegevens van meer dan 147 miljoen klanten waren gestolen waaronder sofinummers, rijbewijsnummers, namen en geboortedata.

Hans Lombardo, CMO bij Blockpass IDN, zegt:

Naarmate het effect van misbruik van consumentengegevens duidelijk en relevanter wordt zien we steeds vaker identiteitsbeheer in de voorhoede van discussies omtrent blockchain- en cryptografie. De oprichting van dit lab in samenwerking met Edinburgh Napier University biedt een ruimte waarin verder onderzoek en innovatie die discussie naar een nieuw niveau kan tillen.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-30T05:18:59+00:00september 30th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie