In het kort

  • Grayscale’s Assets Under Management (AUM) bereikte op 12 januari een recordhoogte van $ 25 miljard.
  • De AUM is in minder dan een jaar tijd met ongeveer $ 23 miljard gestegen.
  • De institutionele interesse neemt toe, wat mogelijk duidt op meer groei in 2021.

Grayscale Investments heeft $ 25 miljard aan beheerd vermogen overschreden, een stijging met bijna 13x sinds Q1 2020.

Digitaal activabeheerbedrijf Grayscale Investments tweette op 12 januari dat het $ 25 miljard aan beheerd vermogen (AUM) had bereikt. Het bedrijf is ook weer begonnen met het aanbieden van zijn producten aan nieuwe investeerders nadat het de instroom vorige maand had opgeschort.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Alleen al in januari 2020 heeft Grayscale zijn AUM met $ 10 miljard verhoogd. Het bezit van het bedrijf bestaat voornamelijk uit Bitcoin en Ethereum, respectievelijk $ 21 miljard en $ 3,1 miljard.

Maar er is misschien nog ruimte voor meer groei op korte termijn, aangezien altcoins voorzichtig herstellen van de daling van maandag. Het bedrijf kocht in december meer dan 12.000 BTC op één dag, terwijl de markt op stoom bleef komen.

Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2020 had Grayscale slechts $ 2,2 miljard beheerd vermogen. In minder dan een jaar tijd is het ongeveer 13x gestegen tot het huidige cijfer. Hoewel de markt waarschijnlijk een paar correcties zal ondergaan, blijft het punt dat Grayscale enkele zeer winstgevende calls lijkt te hebben gemaakt.

Grayscale haar belangen kunnen groeien dankzij de fundamentals van BTC en ETH, die een sterke netwerkactiviteit vertonen. Dit zou op zijn beurt meer professionele investeerders kunnen aantrekken, wat volgens een recente Bitwise Survey zou kunnen gebeuren.

Institutionele rente blijft sterk nu analisten prijzen met zes cijfers nastreven

De marktinstroom heeft dit keer een uitgesproken institutioneel karakter, in tegenstelling tot de voornamelijk door de detailhandel geleide aankopen van 2017/2018. Deze bedrijven kijken grotendeels naar bitcoin vanwege de volatiliteit en zorgen over regelgeving.

Jeff Curries van Goldman Sachs gelooft dat de markt volwassen wordt, wat volgens hem wordt verwacht voor een opkomend actief. Analisten lijken hetzelfde te denken, met verschillende voorstellen van zescijferige doelen voor bitcoin in 2021.

Dit omvat ook JPMorgan Chase, die zei dat $ 146.000 mogelijk was, maar “niet duurzaam”. De Amerikaanse CEO van Binance, Catherine Coley, gelooft dat bitcoin de prijsklasse van $ 75.000 tot $ 100.000 kan bereiken.

Institutionele investeringen zullen een grote rol spelen in de toegenomen vraag naar de alfa cryptocurrency. Zal de markt grotere winsten blijven zien naarmate er meer duidelijkheid ontstaat over de regelgeving voor stablecoins en er dit jaar nog veel meer komt?

Meer Crypto nieuws.

Bitcoin koers in Euro: