Heel stilletjes bouwt deze bitcoinmiljardair op Malta aan de eerste gedecentraliseerde bank ter wereld

//Heel stilletjes bouwt deze bitcoinmiljardair op Malta aan de eerste gedecentraliseerde bank ter wereld

Heel stilletjes bouwt deze bitcoinmiljardair op Malta aan de eerste gedecentraliseerde bank ter wereld

Op Malta wordt gewerkt aan de eerste gedecentraliseerde bank ter wereld. Volgens Bloomberg wordt het project gesteund door het cryptoplatform Binance van bitcoinmiljardair Changpeng Zhao.

Binance werd begin dit jaar actief op het kleine Europese eiland en kreeg een warm welkom van premier Joseph Muscat. In maart tweette hij dat hij grote verwachtingen heeft van de rol die zijn land kan spelen in de toekomst van blockchain: “We willen de wereldwijd voorloper zijn in het reguleren van blockchainbedrijven.”

Het project voor een gedecentraliseerde bank in eigendom van de gemeenschap krijgt naast de steun van Binance ook die van de overheid van Malta zelf, dat heeft geïnvesteerd in een aandeel van 5%.

De bank heet Founders Bank en is uniek in de zin dat het niet van één bedrijf, individu of organisatie zal zijn. Iedereen die een deel van de tokens die de bank bezit, is mede-eigenaar. Er wordt geld opgehaald voor het project via blockchainplatform Neufund.

Er zijn nog wel de nodige wetgevingsproblemen die Malta als lid van de Europese Unie moet oplossen, maar premier Muscat toont zich uiterst optimistisch over het project.

Onlangs zei Muscat in een toespraak: “Het concept klinkt op dit moment misschien wat verwarrend, maar ik weet zeker dat dit de basis zal vormen van de toekomstige economie. Zoals we nu waarde hechten aan stukjes papier, zullen toekomstige generaties belang hechten aan elektronische opslagsystemen.”

Bron Businessinsider

By |2018-07-13T13:35:47+00:00juli 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie