Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden, maar de cryptocurrency en dan voornamelijk de bitcoin hebben de blockchain omhelst. De bitcoin gebruikt namelijk de blockchain om alles volledig transparant te maken. Het is dus niet mogelijk om de boel te belazeren, want alle transacties zijn traceerbaar.  Ook is er een toenemend vertrouwen bij bijvoorbeeld beleggers in de nog premature blockchain als belegging. Dus er worden al grote investeringen gedaan in deze technologie. Een voorbeeld waarin beleggers geloven is dat er als het ware een platform komt voor de aandelenmarkt waarin geen koers manipulatie kan plaatsvinden, aangezien iedereen (AFM) de boel kan traceren. Nu is dat nog vrij eenvoudig om te doen, maar met de blockchain is dat onmogelijk. Investeerders staan dan ook al in de rij om de bitcoin te kopen (vooral in het begin, tijdens de introductie)  en om te investeren in de blockchain.

Maar de bitcoin is (nog) geen stabiele munt, dus niet iedereen ziet er heil in. Echter is de blockchain volgens velen de toekomst om transacties, verzekeringen, aandelenmarkten en dergelijke transparant en veilig te maken. Voor alvast meer informatie over de blockchain en de bitcoin klik hier.

Dus of er toekomstmuziek zit in de bitcoin in combinatie met de blockchain zal toch echt de toekomst moeten uitwijzen, maar er zijn al CEO´s van verschillende bedrijven die er fors in investeren en er dus in geloven.  Er zijn dus ook al bedrijven waarin je kunt investeren/ anticiperen om net zoals met de bitcoin flink wat te verdienen. Overigens biedt dit geen garantie dat net zoals de bitcoin de blockchain groot gaat worden, want nogmaals , de toekomst zal het uitwijzen of men er heil in ziet.

Mocht je er toch in geloven dan is het handig om een wallet aan te maken voor de bitcoin op de blockchain. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier

In dat artikel staat hoe alles in zijn werk gaat om gebruik te maken van de bitcoin in combinatie met de blockchain.(Wat overigens hand in hand gaat.) Vragen over een wallet en wat de blockchain precies inhoudt wordt in normaal Nederlands uitgelegd.