Analisten zeggen dat de groeiende dominantie van Bitcoin en Ether op de cryptomarkt signalen zijn dat de huidige bullmarkt drastisch anders is dan de vorige.

Nieuwe gegevens van Pantera Capital, een investeringsmaatschappij en hedgefonds, suggereren dat de huidige prijsactie van Bitcoin (BTC) het traject van het te volgen model op de voet volgt en de analisten van het bedrijf geloven dat BTC op 1 augustus $ 115.212 zal bereiken.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De parabolische rally van Bitcoin heeft de prijs misschien iets hoger geplaatst dan de projectie van het model en de correctie van 28% van deze week zorgde voor tijdelijke rillingen op de markt, maar scherpe correcties en korte consolidatieperiodes zijn kenmerkend voor bullmarkten.

Halving stock-to-flow projectie. Bron: Pantera Capita

Het model richt zich op de prijsimpact van Bitcoin halving die de hoeveelheid Bitcoin die elk blok om de 4 jaar wordt geslagen met 50% reduceren..

Volgens het model wordt de impact van het afnemen van het aanbod van Bitcoin ongeveer 6 maanden na elke halvering aanwezig. Toen de prijs van Bitcoin op 11 mei 2020 halveerde, lag de prijs rond de $ 8.000 en 6 maanden later handelde BTC boven de $ 15.000 en stond hij op het punt een parabolische rally in te gaan naar een nieuw record.

Bitcoin prijs after halvings. Bron: Halving Tracker

De bovenstaande grafiek toont de voortgang van de prijs van Bitcoin in de dagen na elke halvering. Een soortgelijk patroon ontwikkelde zich in de afgelopen twee helften, alleen met een verschillende tijdspanne. De huidige BTC prestaties lijken tussen de marktcycli van 2012 in te liggen, wat het potentieel heeft om te leiden tot een prijs van Bitcoin tussen $ 300.000 en $ 400.000, ongeveer 450 dagen na de laatste halvering, of ongeveer 4 augustus.

Tekenen van een volwassen wordende markt

Een ander significant verschil tussen deze rally en 2017 heeft te maken met de algehele marktsamenstelling en waar de waarde zich bevindt. Een meerderheid van de waarde van de huidige markt is geconsolideerd in Bitcoin en Ether (ETH), aangezien institutionele beleggers tot dusverre de meest gevestigde ketens hebben gekozen om blootstelling te krijgen aan de cryptocurrency sector.

Andy Yee, een Public Policy Director voor Visa in Groot China, wees op deze ontwikkeling in een Tweet reactie op het rapport van Pantera:

“Deze rally is anders. Enorme verschuiving van zeer speculatieve, niet functionerende tokens in 2017 naar Bitcoin en Ethereum vandaag, volgens PanteraCapital. “

Cryptocurrency markt concentratie. Bron: Pantera Capital

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, hebben Bitcoin en Ether 86% van de waarde. De overige 5.000 ketens hebben 14%. Terwijl BTC eind 2017 een piek bereikte, hadden de twee topmunten in totaal 52% van de waarde, wat aangeeft dat BTC en ETH hun marktaandeel de afgelopen drie jaar hebben geconsolideerd.

Mogelijke redenen voor deze verschuiving in fondsen zijn onder meer institutioneel geld dat zich richt op Bitcoin als toegangspunt tot de cryptocurrency markt vanwege de netwerkbeveiliging en uitgebreide mining infrastructuur, en het snelgroeiende gedecentraliseerde financiële ecosysteem dat voornamelijk is gebouwd op het Ethereum netwerk.

Naarmate het DeFi ecosysteem blijft groeien, zal het ook institutionele aandacht trekken, waardoor de prijs van Ether verder zal stijgen, aangezien het nodig is om te communiceren met alle slimme contracten en DeFi platforms op het Ethereum netwerk.

Gegevens van defipulse laten zien dat de totale waarde die in DeFi is vergrendeld nu $ 29,98 miljard bedraagt, bijna het hoogste punt ooit van $ 23,116 miljard.

Totale waarde locked in DeFi. Bron: Defi Pulse

Naarmate de TVL toeneemt, neemt ook de waarde van de belangrijkste ecosysteem munten toe, waaronder AAVE en Synthetix (SNX). Het handelsvolume op de beste gedecentraliseerde beurzen, zoals Uniswap en SushiSwap, blijft groeien met gegevens van Dune Analytics die aantonen dat het gecombineerde wekelijkse DEX volume onlangs meer dan $ 13 miljard bedroeg.

Wekelijs DEX Volume. Bron: Dune Analytics

Institutionele instroom in Bitcoin kan een nieuw altcoin seizoen veroorzaken

Terwijl Bitcoin en Ether momenteel 86% van de marktwaarde van cryptocurrency in handen hebben, zouden eerdere marktcycli erop wijzen dat er mogelijk geld uit de topcryptocurrencies naar veelbelovende nieuwe projecten stroomt. Deze dynamiek heeft analisten zoals Raoul Pal ertoe gebracht te suggereren dat na de geweldige rally van Bitcoin en Ether de ‘volgende stop alts met een hoger risico’ zal zijn.

Media hebben ook gemeld dat het gerucht gaat dat Goldman Sachs zich voorbereidt om bewaarservices voor cryptocurrencies aan te bieden, wat de weg zou kunnen zijn voor de volgende hype cyclus voor Bitcoin. Een aanhoudende instroom van geld van de institutionele klasse zou de katalysator kunnen zijn die de prijs van Bitcoin verhoogt en in lijn houdt met de projecties van het stock to-flow model.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in euro: