Volgens een rapport behoren Harvard University, Yale University, Brown University en de University of Michigan tot scholen waarvan de schenkingen van miljarden dollars worden geïnvesteerd in het kopen van cryptocurrency rechtstreeks op beurzen.

Talloze grote Amerikaanse universitaire schenkingen hebben cryptocurrency op beurzen gekocht, meldde CoinDesk, daarbij verwijzend naar twee mensen die bekend zijn met de situatie. Veel schenkingen wijzen een klein deel toe aan crypto, en de meeste zijn er al minstens een jaar,.

Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange in de VS, noemde deze maand schenkingen onder klanten die in crypto hebben geïnvesteerd. Schenkingen zijn ook via andere beurzen gekocht.

Cryptocurrency kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De toenemende institutionele acceptatie was een van de grootste verhalen van crypto’s in het afgelopen jaar. Bitcoin, de grootste cryptocurrency, is in 2020 verviervoudigd en heeft dit jaar nog meer gewonnen, hoewel de handel op dinsdag rond de $ 32.000 ver boven zijn hoogste punt ligt in de buurt van $ 42.000 van eerder deze maand. Grote investeerders zoals Guggenheim Partners LLC en Paul Tudor Jones hebben het aangeprezen, geholpen om interesse te wekken en een precedent te scheppen. En het wordt steeds vaker genoemd als een diversificatie in asset allocatie, een soort ‘digitaal goud’.

Bitcoin and Ether have strongly outperformed stocks in recent months

“Hoewel de ongebruikelijke macro-economische omgeving van 2020 de acceptatie van crypto’s heeft versneld, is het belangrijk dat veel klanten die dit jaar hebben toegewezen – met name schenkingen, bedrijven en andere langetermijninvesteerders – niet geloven dat de huidige marktdynamiek vereist is voor het succes van Bitcoin,” zei Coinbase in zijn rapport. . “Ze zijn van plan om Bitcoin op lange termijn aan te houden als onderdeel van hun kernportefeuille, onder wisselende marktomstandigheden.”

Coinbase, Harvard, het Yale Investments Office, Brown’s Investment Office en de University of Michigan reageerden niet op verzoeken om commentaar.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: