Grayscale lijkt zijn Bitcoin Trust te willen omvormen tot een fysiek gesteund fonds nadat de SEC een Bitcoin futures ETF heeft goedgekeurd.

Institutionele investeringsgigant Grayscale overweegt naar verluidt om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een fysiek afgewikkeld exchange-traded fund (ETF).

Op 17 oktober liet Barry Silbert, de CEO van Grayscale’s moederbedrijf Digital Currency Group, doorschemeren dat Grayscale plannen maakt om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een spot-settled Bitcoin-fonds.

Na op Twitter kritiek te hebben geuit op de cash-settled Bitcoin futures ETF die onlangs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd goedgekeurd, vroeg Bitcoin commentator Preston Pysh aan Silbert wanneer Grayscale’s Bitcoin Trust zou worden omgezet in een BTC-settled ETF. “Stay tuned,” antwoordde Silbert.

Beleggers in Grayscale Bitcoin Trust lijken echter onrustig te zijn geworden door de opmerkingen van Silbert, met een Twitter gebruiker die zich afvroeg wat een herstructurering zou betekenen voor beleggers die aandelen houden in Grayscale’s Bitcoin Trust.

“Wat gebeurt er met ons Grayscale-investeerders zodra de spot ETF is goedgekeurd? Wordt onze investering omgezet in ETF-aandelen?”

Geruchten over de vermeende ambities van Grayscale voor een Bitcoin ETF begonnen eind week te circuleren nadat een CNBC-rapport dat anonieme insiders citeerde, beweerde dat Grayscale wachtte op de Securities and Exchange Commission om eindelijk een Bitcoin ETF goed te keuren.

Op 15 oktober kondigde de SEC aan dat het de registratie van effecten van ProShares Trust’s futures-gebaseerde Bitcoin (BTC) exchange-traded fund had aanvaard. De ETF van ProShares biedt beleggers blootstelling aan contracten die speculeren op de toekomstige prijs van BTC die in contanten worden afgewikkeld.

Bitvavo

Ondanks dat de goedkeuring van de ETF wordt genoemd als de belangrijkste katalysator voor de recente stijgende marktactie van Bitcoin, hebben veel analisten het fonds bekritiseerd vanwege zijn in contanten afgewikkelde structuur, in plaats daarvan pleitend voor de SEC om een Bitcoin ETF goed te keuren die wordt ondersteund door en wordt afgewikkeld in BTC.

Volgens de laatste update van Grayscale van 15 oktober heeft het bedrijf $ 52,6 miljard aan beheerd vermogen (AUM) – 73% daarvan is in handen van de Bitcoin Trust. De gegevens suggereren dat de Bitcoin-stash van Grayscale ruwweg 620.000 BTC of 3,3% van de totale Bitcoin-voorraad omvat.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.