Goud staat op het laagste punt als het wordt vergeleken tegen Bitcoin. De cryptocurrency vertoont daarentegen geen tekenen van vertraging.

De prijs van Bitcoin blijft stijgen naarmate de cryptocurrency boven de $ 50.000 uitkomt. Tegelijkertijd bevindt het edelmetaal waarmee het het meest wordt vergeleken, goud, een historisch dieptepunt wanneer het wordt gewaardeerd tegen BTC.

Goud lijdt onder Bitcoin

Bitcoin wordt met veel dingen vergeleken, maar meestal wordt het tegen goud aangehouden, omdat beide activa een sterke zaak zijn als store of value.

In het afgelopen jaar is er echter een duidelijke winnaar tussen de twee, aangezien de goud / bitcoin ratio momenteel op een historisch dieptepunt staat.

gold/btc
Goud/Bitcoin Ratio. Bron: Bloomberg

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, daalt de ratio sinds maart vorig jaar geleidelijk. Destijds daalde de Amerikaanse waarde van Bitcoin tot een jaarlijks dieptepunt van ongeveer $ 3.800 in een markt brede crash die grotendeels werd veroorzaakt door de dreigende crisis met het COVID-19 coronavirus.

Sindsdien is het alleen voor BTC gestegen aangezien de cryptocurrency een duizelingwekkende stijging van ongeveer 1250% in kaart brengt sinds de dieptepunten in maart 2020. Goud, aan de andere kant, loopt achter. Op het moment van schrijven kost een ounce goud ongeveer $ 1780, aangezien het edelmetaal niet boven de felbegeerde (voor die markt) $ 2.000 mark lijkt te kunnen breken, laat staan ​​de winsten van Bitcoin najagen.

Digitaal goud narratief wordt steeds sterker

Hoewel beide activa sterke eigenschappen vertonen als een store of value heeft Bitcoin in de ogen van velen de overhand. Het is natuurlijk vermeldenswaard dat dit moet worden beproefd, omdat de digitale valuta bijzonder jong is in vergelijking met zijn fysieke tegenhanger.

Een groeiend aantal instellingen en prominente investeerders neemt echter het verhaal over dat Bitcoin inderdaad een beetje van digitaal goud is, maar in feite is het veel meer dan dat.

Vorig jaar zei de legendarische investeerder Paul Tudor Jones dat Bitcoin de beste inflatiehandel is. Gisteren zei de president van de Federal Reserve Bank of St. Louis dat Bitcoin meer een rivaal is voor goud dan dat het een valuta is.

Met al het bovenstaande is het de moeite waard om enkele van de belangrijkste verschillen tussen beide te schetsen, die de weegschaal gunstig naar bitcoin scheeftrekken. Ten eerste is het gemakkelijk te vervoeren – je hebt toegang tot je bitcoins vanaf letterlijk elk punt van de wereld, zolang je maar toegang hebt tot internet. Stel je voor dat je 10 kg goud vervoert. Stel je nu voor dat je een ton goud vervoert.

Bitcoin is ook relatief gemakkelijker te bewaren. U heeft geen streng beveiligde kluizen of kluisjes nodig. Uw bitcoins worden veilig opgeslagen in uw portemonnee, en zolang uw privé sleutels van u zijn en niet gecompromitteerd, hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Bitcoin is digitaal, bestand tegen censuur en ook aantoonbaar schaars. Al deze eigenschappen zullen waarschijnlijk de cryptocurrency ten goede komen in een wereld die sneller op weg is naar digitalisering dan we ons kunnen voorstellen.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).