Bitcoin (BTC) heeft ‘niets’ om te vrezen voor de nieuwste ontwikkelingen in quantum computing van Google, heeft één van de bekendste cijfers in de branche bevestigd.

Het effect op Bitcoin? “Niks, noppes, nada”
Als onderdeel van een Q & A-sessie op 10 oktober, gooit Andreas Antonopoulos koud water over de angst dat Google’s recente quantum computing succes cryptocurrencies zoals Bitcoin kan beïnvloeden.

“Wat is het effect op mining en de cryptocurrency wereld in het algemeen? Zip, bupkis, nada, er gebeurt echt niets, ‘vatte hij samen.

Zoals Cointelegraph vorige maand meldde, had Google aangekondigd dat het een kwantumcomputer heeft gebruikt om een ​​taak uit te voeren, wat een normale machine tienduizenden jaren zou duren.

Beschreven als “kwantumsuprematie”, veroorzaakte het evenement onmiddellijke bezorgdheid over publieke blockchains.

Misverstanden veroorzaken crypto-zorgen
Antonopoulos zei echter dat deze ongegrond waren.

“Quantum suprematie, wat Google beschreef, demonstreert de praktische toepasbaarheid van kwantumcomputers voor bepaalde klassen van problemen,” legde hij uit.

Antonopoulos vervolgde:

“Die klassen van problemen zijn niet dezelfde klassen van problemen waar we het over hebben als we het hebben over het breken van cryptografie.”

Het idee van kwantumbedreigende Bitcoin was eerder enkele jaren geleden opgedoken, en Antonopoulos verdreef het idee ook vanwege het algemene gebrek aan verfijning van de technologie.

Maar kwantitatief resistent worden, althans in termen van handtekening algoritmen, staat op de routekaart van Bitcoin als een noodzakelijke stap, voegde hij eraan toe.

De meningen over quantum computers als bedreiging voor de bitcoin zijn heel verdeeld, maar waar alle experts het wel over eens zijn is dat het makkelijk te verhelpen is met een quantum resistance update in het bitcoin algoritme. De quantum technologie is vooral anders dan klassieke computer technologie. Een quantumcomputer gebruikt qubits in plaats van bits. De bits van klassieke computers zijn één of nul. Qubits kunnen ook een combinatie van één en nul zijn, bijvoorbeeld 50 procent één en 50 procent nul. Samen met andere quantum eigenschappen zorgt dat ervoor dat je berekeningen tegelijkertijd kan uitvoeren. Dat maakt een quantumcomputer veel sneller dan een klassieke computer. De voorwaarde is wel dat de berekening zo beschreven kan worden dat hij parallel uitvoerbaar is en dat het antwoord waar je naar zoekt in de quantumbrij teruggevonden kan worden. Het precieze effect op cryptotechnologie blijft afwachten.