Bakkt beweert dat de deal een bewijs is van zijn sterke positie binnen de industrie.

Intercontinental Exchange-eigendom van cryptocurrency bedrijf Bakkt heeft een partnerschap gesloten met Mountain View-gebaseerde tech-gigant Google, volgens een persbericht gepubliceerd op 8 oktober.

Als onderdeel van de deal heeft Google Pay ondersteuning toegevoegd voor Bakkt’s virtuele Visa debetkaart die in juni werd gelanceerd.

De kaart maakt het mogelijk om goederen en diensten te kopen met Bitcoin of contant geld.

Daarnaast zal Bakkt ook gebruik maken van de mogelijkheden van Google Cloud om nieuwe analyses te ontwikkelen op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning.

Bakkt CEO Gavin Michael stelt dat het partnerschap de sterke positie van het bedrijf binnen de industrie aantoont:

Dit partnerschap is een bewijs van Bakkt’s sterke positie in de digitale activa marktplaats, om consumenten in staat te stellen om van hun digitale activa te genieten op een real-time, veilige betrouwbare manier.

In april 2019 huurde de ICE-dochter Google-veteraan Mike Blandina in als chief product officer en werd later benoemd tot chief executive officer. Blandina verliet Bakkt in april voor bankgigant JPMorgan.

Bitvavo

Bakkt, dat naar verwachting deze maand via een SPAC-fusie naar de beurs gaat, rolde eind maart ook een consumenten portemonnee app uit voor verschillende digitale activa.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.