CME Futures, de futures-handelsgigant die gereguleerde bitcoin-diensten aanbiedt, heeft zich verzekerd van een enorme investering van Google ter waarde van $1 miljard met als doel zijn belangrijkste handelssystemen naar de cloud over te brengen.

Het nieuws werd voor het eerst gemeld door de Wall Street Journal, en meldt dat de techgigant zijn clouddiensten aan CME zal leveren om “markten aan te drijven die elke dag triljoenen dollars aan transacties verwerken”.

De twee partijen hebben overeenstemming bereikt over een tienjarig partnerschap. CME zal ernaar streven om nieuwe gebruikers sneller aan boord te krijgen en nieuwe functies te ontwikkelen met Google-technologie, zoals AI-software.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

CME is een van ‘s werelds grootste beursoperatoren met een marktkapitalisatie van bijna 80 miljard dollar, terwijl Google Cloud de op drie na grootste cloudprovider is met 6,1% van het wereldwijde marktaandeel vorig jaar.

Bitvavo

De Chicago Mercantile Exchange, die meer dan een eeuw geleden werd gelanceerd, biedt haar klanten blootstelling aan tal van markten, van ruwe olie en goud tot aandelenmarktfutures.

Sinds eind 2017 maakt CME ook deel uit van de cryptocurrency markt door Bitcoin futures handel te lanceren. Sindsdien heeft het bedrijf deals gefaciliteerd voor meerdere gigantische instellingen, waaronder ‘s werelds grootste vermogensbeheerder – BlackRock.

CME bracht ook Ethereum futures handel uit en verdubbelde meest recentelijk door Micro Ether Futures contracten te lanceren.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.