Bitcoin (BTC) nadert een zeer kritiek gebied op de kaart. Een bullish indicator die op het punt staat groen te knipperen. Als het goed gaat met de toonaangevende crypto kunnen we zonder veel moeite een terugkeer zien naar de recordhoogte van bijna $ 20.000.

Morgen of de overmorgen gaat de klassieke “Golden Cross” indicator plaatsvinden, wat waarschijnlijk een bullish toekomst aangeeft.

Bitvavo
Koop snel en voordelig Bitcoin met iDEAL

Dit gouden kruis, meestal samengesteld uit de 50 en 200 eenvoudige voortschrijdende gemiddelden (EMA’s) op een dagelijkse chart, zal – hoewel niet altijd bullish – plaatsvinden, en Bitcoin probeert uit te breken uit een sterke weerstandszone rond de $ 10.000.

Ready to break

De rode zone hierboven bevat een neerwaartse trend die eind 2017 / begin 2018 begon toen Bitcoin zijn hoogste punt ooit bereikte. Als het gouden kruis voldoende is om kopers te verleiden tot kopen (FOMO), is er een enorm opwaarts potentieel, zoals hieronder weergegeven.

Rapid return?

Zoals we kunnen zien, is er zeer weinig weerstand tussen de huidige prijs en de vorige hoogtepunten, waarbij de prijs in de geschiedenis meestal lager is dan ongeveer $ 12k. Het doorbreken van dit niveau in de komende dagen (“Optie 1”) zou kunnen leiden tot een snelle terugkeer naar $ 20k.

Anderzijds konden we een uitsplitsing zien (“optie 2”) en doorgaan met sideways movement gedurende 2020.

Eén ding is zeker: we zullen snel weten of dit Gouden Kruis een memorabel moment wordt!