Goed voor crypto? Duitsland wil financieel systeem onafhankelijk van de VS

//Goed voor crypto? Duitsland wil financieel systeem onafhankelijk van de VS

Goed voor crypto? Duitsland wil financieel systeem onafhankelijk van de VS

De Duitse overheid geeft aan dat ze een financieel transactiesysteem, onafhankelijk van de VS, wilt invoeren. Volgens experts zou dit een goed teken kunnen zijn voor Bitcoin.

Iran en Turkije zijn in de afgelopen maanden hard getroffen door sancties ingevoerd door de VS. Deze sancties zorgen ervoor dat de twee landen geen gebruik kunnen maken van het ‘global financial system’, waardoor zij geen transacties kunnen uitvoeren met andere landen.

Heiko Maas, de Duitse minister van buitenlandse zaken, reageerde hierop met het volgende:

Om die reden is het essentieel dat wij de Europese autonomie versterken door transactiekanalen op te zetten die onafhankelijk zijn van de VS. Door het oprichten van een Europees Monetair Fonds en het bouwen van een onafhankelijk ‘Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT) systeem.

De Iraanse overheid is al begonnen met de omschakeling naar cryptocurrency om met bondgenoten te handelen. Mohammad Reza Pourebrahimi, voorzitter van de Iraanse Parliamentary Commission of Economic Affairs (IPCEA), zei dat Rusland al heeft ingestemd om cryptocurrencies te gebruiken voor transacties met Iran:

ICPEA heeft de Centrale Bank of Iran verplicht om te beginnen met het ontwikkelen van voorstellen voor het gebruik van cryptocurrency. In de afgelopen twee jaar is het gebruik van cryptocurrency een belangrijke kwestie geworden. Dit is een goede manier om het gebruik van de dollar te omzeilen, alsmede om het SWIFT-systeem te vervangen. De Russen delen onze mening. Wij hebben gezegd dat als wij dit doen, wij de eerst landen zijn die cryptocurrency gebruiken om handel te drijven tussen naties.

Eerder deze week moest Total, het grootste energiebedrijf van Frankrijk, zich ontdoen van een samenwerking met een groots Iraans gasproject, nadat het onder druk werd gezet door de Amerikaanse autoriteiten. Iran werd tussen 2012 en 2015 eveneens uitgesloten van het global financial system door invloed van de Amerikanen op het SWIFT-systeem.

Kim Dotcom, bekend van Megaupload, zegt dat onttrekking van Europa uit het global financial system een optimistische ontwikkeling is voor Bitcoin en voor cryptocurrencies in het algemeen:

Significant! German Finance Minister proposes EU monetary fund, EU swift and non-US payment systems. He says its to salvage Iran deal. But it’s really the EU exit from USD dominance. Like I said, USD will collapse. Buy crypto and gold. https://t.co/wYmIQmD8ZY

— Kim Dotcom (@KimDotcom) August 22, 2018

Kim Dotcom gaf al eerder aan dat hij overtuigd is dat de dollar zal crashen. Als de Amerikaanse overheid haar grip verliest op het global financial system dan is het waarschijnlijk dat meerdere landen een overstap gaan maken naar onafhankelijke financiële netwerken. Dat zou een goed teken kunnen zijn voor iedereen die in crypto heeft geïnvesteerd.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-25T10:23:33+00:00augustus 25th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie