Het familiekantoor van miljardair investeerder George Soros, Soros Fund Management, heeft geïnvesteerd in bitcoin, volgens Soros Fund CEO/CIO Dawn Fitzpatrick.

Fitzpatrick vertelde Bloomberg in een interview op dinsdag dat, “Vanuit ons perspectief opnieuw, we bezitten enkele munten, niet veel, en de munten zelf zijn minder interessant dan de use cases van DeFi en dat soort dingen.”

De opmerkingen van Fitzpatrick bevestigen eerdere berichten van eerder dit jaar die zeiden dat Soros Fund is begonnen met de handel in bitcoin, op basis van anonieme bronnen. Soros Fund is ook een investeerder in crypto bedrijven zoals NYDIG en Lukka, maar dit lijkt de eerste publieke bevestiging van het bedrijf te zijn dat het direct investeringen heeft in cryptocurrency.

“Ik ben er niet zeker van dat bitcoin alleen wordt gezien als een inflatiehedge. Hier denk ik dat het de kloof naar mainstream heeft overgestoken. Cryptocurrencies hebben nu een market cap van meer dan $2 biljoen. Er zijn 200 miljoen gebruikers over de hele wereld, dus ik denk dat dit mainstream is geworden,” voegde Fitzpatrick eraan toe.

CBDC’s zijn in aantocht

In maart deelde Fitzpatrick ook haar mening over digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s), door te zeggen dat CBDC’s “hier denk ik sneller zullen zijn dan mensen verwachten.”

Ze gaf toen een voorbeeld van China’s CBDC-proeven en zei dat de digitale yuan van het land een “potentiële bedreiging zou zijn voor andere bitcoin en andere cryptocurrencies.” Maar ze voegde eraan toe dat het tijdelijk zal zijn, door te zeggen: “Ik denk niet dat ze succesvol zullen zijn in het permanent destabiliseren van bitcoin.”

Meer crypto minder China

Hoewel het fonds van Soros meer crypto krijgt, stapt het zeker af van investeringen in de Chinese economie. Eerder zei Soros zelf dat de Chinese overheid irrationeel handelt, en beleggers zich niet veilig kunnen voelen terwijl ze investeren in de economie van het land.

Bitvavo

Wat crypto betreft, zei Fitzpatrick dat het fonds meer geïnteresseerd is in technologie en oplossingen die gedecentraliseerde technologieën ter tafel brengen, dan in cryptocurrencies zelf.

Institutionele beleggers begeven zich geleidelijk aan in de sector van de digitale activa en ontdekken daarbij enkele handige beleggingsmogelijkheden, zoals gedecentraliseerde financiën of token aanbiedingen, die doorgaans meer rendement bieden dan traditionele activa.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.