Gehackte Crypto exchange Bithumb boekt toch nog winst

//Gehackte Crypto exchange Bithumb boekt toch nog winst

Gehackte Crypto exchange Bithumb boekt toch nog winst

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange genaamd Bithumb heeft  in de eerste helft van dit jaar toch nog een nettowinst van 39,34 miljard won (ongeveer €30 miljoen) geboekt, ondanks een moeilijke maand in juni voor het bedrijf. Destijds werd de exchange namelijk getroffen door een hack.

Financiële cijfers

Deze winst komt voort uit de financiële cijfers die bekend zijn gemaakt door de Zuid-Koreaanse financiële diensten. Zo heeft Bithumb voor alle belastingen een bedrag van €233 miljoen binnengehaald in de eerste helft van dit jaar. Hierdoor blijft er ongeveer €168 miljoen over na alle belastingen. Helaas zijn de gegevens voor dezelfde periode van vorig jaar niet beschikbaar. Uit jaarcijfers blijkt dat Bithumb in 2017 een nettowinst van 380 miljoen dollar (ongeveer  340 miljoen euro) heeft binnengekregen.

Bewegende zomer

Tot nu toe is het een erg bewegende zomer geweest voor de Zuid-Koreaanse exchange Bithumb. In juni dit jaar leed het platform van een grote hack, waardoor de exchange ongeveer $31 miljoen (ongeveer €28 miljoen) aan cryptocurrencies werden gestolen. Later beweerde de crypto exchange dat hij $14 miljoen (grofweg €13 miljoen) had teruggekocht. Het is nog niet duidelijk of deze gebeurtenis van invloed zijn geweest op de bekendgemaakte cijfers voor dit eerste halfjaar, of dat deze kosten naar een later boekjaar zullen worden verplaatst.

Hiernaast kreeg de organisatie een flinke boete van $28 miljoen (€25 miljoen) in januari, nadat er uit een onderzoek bleek dat er mogelijk belastingontwijking had plaatsgevonden. Dit is echter later nooit daadwerkelijk vastgesteld.

Bithumb heeft hierdoor gedurende dit jaar flink wat tegenslagen meegemaakt waardoor dit ook terug kwam in het handelsvolume via hun platform. Het platform heeft een daling van het 24-uurs handelsvolume gezien van 40% op zijn dieptepunt. Het bedrijf knapt er nu weer langzaam van op waardoor ze weer een kleine stijging in het handelsvolume zien.

Bron Newsbit

By |2018-08-23T17:44:46+00:00augustus 24th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie