Sommige analisten zijn van mening dat de dreigende ‘geen deal’ Brexit de Bitcoin (BTC) prijs naar een ongekende uitbraak brengt en recordhoogtes gaat bereiken in 2019.

Nicholas Gregory, CEO van blockchain onderneming CommerceBlock, voorspelt zelfs dat het de positie van Bitcoin in de wereldeconomie fundamenteel kan veranderen, zoals gemeld door de Independent op 9 augustus.

Brexit veroorzaakt al onrust op de markt

Het vooruitzicht van een no-deal Brexit heeft er al voor gezorgd dat het Britse pond waarde verliest ten opzichte van andere belangrijke valuta. In toenemende mate, sinds de benoeming van bevestigde Brexiteer, Boris Johnson, als Britse premier. Johnson heeft gezworen dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober 2019 de Europese Unie zal uitgaan.

Volgens Gregory:

“Niet alleen zal een no-deal vertrek uit de EU onrust en volatiliteit veroorzaken in twee belangrijke fiat-valuta’s, het zal ook een identiteitscrisis veroorzaken voor het wereldwijde systeem omdat de contingentie en kwetsbaarheid van grote wereldwijde fiat-valuta’s wordt blootgelegd.”

Dit zal volgens sommigen een kapitaalvlucht naar Bitcoin als een veilige havenactiva voorafgaan, waardoor de prijzen dramatisch zullen stijgen.

Geopolitiek onzekerheid en populisme groeit

Angsten van de Confederation of British Industry dat een no-deal Brexit een ‘struikelblok in economische chaos’ zou zijn, doet Gregory geloven dat Bitcoins positie in de wereldeconomie fundamenteel zou kunnen verschuiven.

“In 2020 verwachten we dat een steeds populistischere en politiek instabiele wereld de safe haven-status van Bitcoin en andere cryptocurrencies meer algemeen bevestigt,” zei hij. “En als centrale banken het geld opnieuw proberen op te voeren, wordt het argument voor cryptocurrencies zoals Bitcoin waarvan het aanbod is gelimiteerd verder versterkt.”

Nigel Green, CEO van financieel advies gigant deVere heeft eerder beweerd dat cryptovriendelijke regelgeving een levenslijn kan zijn voor een post-Brexit VK.