Nu Bitcoin boven $ 57.000 handelt, denken detailhandelaren misschien dat ze de kans hebben gemist om onder $ 50.000 te kopen toen de prijs laag was in vergelijking met de enorme prijsstijgingen die de nummer 1 munt deze marktcyclus heeft aangetrokken. Het behalen van een waardering van $ 1 biljoen heeft de institutionele instroom in Bitcoin en top altcoins vergroot. Op dit punt, aangezien de open rente en het handelsvolume blijven pieken voor Bitcoin futures op derivatenbeurzen, bestaat de angst dat een prijscorrectie onder $ 50000 een hele reeks liquidaties kan veroorzaken en een negatieve impact op de prijs op de lange termijn.

Will Bitcoin's price drop below $50000 anytime soon?
Bron: Bybt

De huidige Bitcoin-bullrun verschilt in veel opzichten van de vorige, maar dit garandeert niet dat er geen correctie zal plaatsvinden. Het zorgt er ook niet voor dat de gecombineerde marktkapitalisatie van Bitcoin en altcoins gecombineerd geen dip krijgen. Aangezien institutionele aankopen tijdens de huidige prijsherstel door verschillende koersen zijn doorgegaan, zou dit een negatief rendement op de portefeuilles van institutionele beleggers betekenen.

Toen de prijs voor het eerst $ 50000 overschreed, werd opgemerkt dat aandelen van instellingen die contanten van hun balans in Bitcoin hebben geïnvesteerd, sterk gecorreleerd zijn. Het rendement ging ook omhoog in verhouding tot de prijsstijging van Bitcoin. Een dip onder $ 50000 kan deze voortgang ongedaan maken, tenzij deze tijdelijk is en de prijs blijft stijgen. Het is echter van cruciaal belang om een ​​punt te bedenken waarop het niet langer rendabel zou zijn om Bitcoin te kopen als u de winst in USD berekent. Momenteel is de ROI / het risico van Bitcoin of de Sharpe-ratio 3,12.

Will Bitcoin's price drop below $50000 anytime soon?
Source: Woobull Charts

Een waarde van meer dan drie wordt als uitstekend beschouwd en het voor risico gecorrigeerde rendement van Bitcoin is winstgevend voor HODLers en investeerders. Hoe lang het winstgevend blijft, hangt af van de trend in de prijsstijging, komende trendomkeringen en de koopprijs. Instellingen zoals Grayscale hebben Bitcoin op een geplande manier gekocht door middel van een gemiddelde prijs, en dit is tot dusverre ideaal gezien de huidige stand van de prijsstijging van Bitcoin.

Deze statistieken wijzen er ook op dat een daling onder $ 50.000 nergens dichtbij is, tenzij een belangrijke trigger gebeurtenis de trend omkeert. Verschillende detailhandelaren stonden ook in de rij op beurzen om Bitcoin te kopen boven $ 50.000, dit wordt duidelijk uit het handelsvolume van Bitcoin op spotbeurzen. Aangezien het handelsvolume op spotbeurzen blijft stijgen, zelfs bij het huidige prijsniveau, is het waarschijnlijk dat $ 50.000 in de toekomst cruciale ondersteuning voor Bitcoin kan worden, net als $ 35.000 deed, in de vorige fase van de huidige prijsstijging.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).