Bitcoin en Ethereum zijn de 2 grootste en bekendste cryptocurrencies. Maar een concurrent staat nu op de derde plaats, na een spectaculaire stijging dit jaar.

Cardano (en zijn inheemse token ADA) was getuige van een opmerkelijke prestatie. Zijn year-to-date rendement is met 1.027% gestegen. Hoewel het een periode van grote consolidatie inging, begon het al snel aan een herstelpad op het moment van schrijven. Het wordt momenteel verhandeld op $ 2,15 met een stijging van 1,2% in 24 uur.

Bron: CoinMarketCap

Een bullish narratief begint?

De CEO van een van ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke financiële adviesbureaus is zeker bullish over ADA. Nigel Green, van de deVere Group sprak in een gesprek met Business Insider een optimistisch vooruitzicht uit voor deze trending alt.
Green zei dat het niet lang gaat duren voordat Cardano nieuwe highs zet dankzij de bredere crypto rally. Voornamelijk door zijn recente technologische upgrade, gekoppeld aan zijn reputatie als een “groene” munt. Ergo, “…het zou snel nieuwe hoogtepunten kunnen bereiken en uiteindelijk $4 bereiken tegen het einde van het jaar,” voegde hij eraan toe.

Zeker, de token heeft een lange weg afgelegd, van waar het zijn reis begon. “Cardano zit op een duidelijk opwaarts traject en er is geen reden om te denken dat dit binnenkort tot stilstand zal komen,” vertelde hij de interviewer. Verder zei hij,

“Mensen zeggen dat het ‘uit het niets’ is gekomen en dat het ‘een overnight succes’ is, maar dit is niet waar. Het is bedacht door Ethereum mede-oprichter Charles Hoskinson en gelanceerd in 2017, en experts kijken er al meer dan 18 maanden serieus naar met groeiende interesse.”

De voorspelling van Nigel Green vorige maand, dat cardano $3 zou raken, bleek accuraat te zijn. Green ADA zou begin september een stijging laten zien. Dat is precies wat het deed. De altcoin piekte op 2 september op $3,10. Op het moment van schrijven zakte de prijs echter weer wat in. Los daarvan is Green ervan overtuigd dat Cardano in staat zal zijn om terug te stuiteren, samen met andere top cryptocurrencies terwijl het profiteert van zijn groene cred. Ergo, het zou $ 4 bereiken tegen het einde van 2021.

Green is al lange tijd fan van Cardano,

“Ik ben al een lange tijd bullish op Cardano, naast andere cryptocurrencies. Maar er is nu een echt gevoel dat het op het punt staat om uit te breken.”

Het is interessant om dit op te merken, Cardano werd toegevoegd aan deVere Crypto volgens de officiële blog. Het voegde zich bij andere grote digitale valuta’s, waaronder Bitcoin, Ethereum, Dash, Bitcoin Cash, XRP, en Dogecoin.

Dat gezegd hebbende, zou de recente consolidatie Cardano op een risico van 23% sell-off kunnen zetten. Verschillende indicatoren zoals RSI, Awesome Oscillator en anderen hebben een rode vlag gehesen. Ergo, duidend op een prijsdaling.

“Verwacht wordt dat ADA zal dalen tot de steunzone van $1,70-$1,84”

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.