Gaat Bitfinex haar bankzaken regelen bij HSBC?

//Gaat Bitfinex haar bankzaken regelen bij HSBC?

Gaat Bitfinex haar bankzaken regelen bij HSBC?

Cryptocurrency-exchange Bitfinex lijkt ten minste een deel van haar bankzaken naar HSBC te hebben verplaatst, melde Larry Cermak, voormalig hoofdredacteur bij crypto-onderzoeksbedrijf Diar en momenteel hoofdanalist bij The Block afgelopen weekend op twitter:

Bitfinex bankiert nu bij HSBC via een privé rekening van Global Trading Solutions. Goede match als je het mij vraagt. Het is ook het vermelden waard dat alle EUR-, JPY- en GBP-stortingen opgeschort zijn, maar Bitfinex verwacht dat de situatie binnen een week weer normaal wordt. Problemen met de bank?

Bitfinex is now banking with HSBC through a private account of Global Trading Solutions. Very good fit if you ask me. It's also worth mentioning that all EUR, JPY and GBP deposits are paused but Bitfinex "expects the situation to normalize within a week". Banking issues? pic.twitter.com/1pxQ13NO0m

— Larry Cermak (@lawmaster) October 6, 2018

De omvang van de relatie tussen de twee bedrijven is niet duidelijk en vanwege de aard van het privé account kan ook niet met zekerheid gesteld worden of HSBC zich er überhaupt van bewust is dat Bitfinex bankiert bij de Britse financiële dienstverlener. HSBC heeft nog niet gereageerd en ook Kasper Rasmussen, directeur communicatie bij Bitfinex, liet weinig los in een verklaring:

Bitfinex heeft nog nooit commentaar gegeven over effectieve of potentiële zakelijke relaties en zal dat ook nu niet doen.

Bitfinex, dat haar hoofdkantoor in Hong Kong gevestigd heeft en geregistreerd staat op de Britse Maagdeneilanden, heeft een lange en slopende geschiedenis achter de rug als het gaat om banken. De exchange lag eerder al in de clinch met Taiwanese banken en in april 2017 begon het een rechtszaak tegen de Amerikaanse bank Wells Fargo vanwege het blokkeren van stortingen op de bankrekening van Bitfinex en het verstoren van activiteiten van het bedrijf. Dit jaar ging de exchange de samenwerking aan met de Puerto Ricaanse Noble Bank om de transacties te verwerken die door haar klanten werden verzonden, maar ook die samenwerking liep onlangs stuk.

Het nieuws dat Bitfinex in HSBC een belangrijke partner heeft gevonden voor haar bankzaken zou, mits de bank op de hoogte is van het privé-account en hier ook ondersteuning voor biedt, zou getuigen van enig vertrouwen dat het doorgaans terughoudende bankwezen heeft in de crypto-wereld. Men kan zich wel afvragen wat HSBC het vertrouwen heeft gegeven om Bitfinex haar bankzaken bij hen te laten doen, gezien andere grote banken zoals Wells Fargo er niet in slaagden de betrekkingen te onderhouden.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-09T07:51:42+00:00oktober 9th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie