Analisten voorspellen dat de dagen van Bitcoin met een waarde van $ 10.000 USD achter ons liggen en dat de bull-runs onderweg zijn.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Eerder deze week bood Global Macro Manager bij Cane Island Alternative Advisors Timothy Peterson aan dat hij verwacht dat de prijs van Bitcoin niet meer onder de $ 10.000 USD zal uitkomen. Met behulp van een model dat hij in 2017 heeft bedacht, voorspelt Peterson dat er slechts 10% kans is dat de cryptocurrency een prijskaartje van minder dan $ 11.000 USD zal halen:

Nauwkeurige voorspellingen of gewoon hoopvol over Bitcoin?

Het model van Peterson is volgens de analist min of meer nauwkeurig geweest bij het bepalen van verschuivingen in de bewegingen van Bitcoin. Hij beweerde dat de voorspellingen die hij heeft gedaan over de prijzen aan het einde van het jaar van het model tot nu toe succesvol zijn geweest. Met een geschat bereik van ongeveer $ 7.000 USD voor de waarde van Bitcoin aan het einde van het jaar, kwam Peterson dichtbij toen het token het jaar eindigde op een waarde van $ 7.243 USD.

Zijn model, gebaseerd op de wet van Metcalfe, houdt rekening met de hoeveelheid Bitcoin die per actieve portemonnee wordt verhandeld. Hierin gebruikt hij de prijs van het token in relatie tot de vraag naar Bitcoin (gemeten volgens de investeerders, handelaren en houders). Door gebruik te maken van het aanbod (dat kwantificeerbaar is en beperkt tot een limiet) van Bitcoin, is de basis van Peterson gebaseerd op zowel historische trends als de waarschijnlijkheid dat de token handen in beweging komen.

Andere analisten herhalen bullish sentimenten over de prijs van Bitcoin

Behalve Peterson zijn ook andere experts en analisten in de branche van mening dat de dagen van lage prijzen voor Bitcoin achter ons liggen. Met een impliciete oproep om “laag te kopen”, reageerde cryptocurrency analist Mati Greenspan, de oprichter van Quantum Economics, eerder dit jaar ook met soortgelijke gevoelens. In februari bood Greenspan:

Nieuw Bitcoin Index Fund de volgende stap voor Fidelity

  • Volgens SEC-documenten heeft Fidelity Investments een nieuw Bitcoin Index Fund aangevraagd.
  • Fidelity is een consistente Bitcoin-watcher geweest, met investeringen over de hele wereld.
  • Het nieuwe fonds zou onbeperkte investeringen van geaccrediteerde investeerders mogelijk maken.

Fidelity lanceert een nieuw Bitcoin fonds werd onthuld in SEC documenten die woensdag zijn ingediend

President van Fidelity Investments Peter Jubber diende Form D-documenten in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en richtte een Bitcoin indexfonds op, net zoals de cryptocurrency zijn recordbrekende run voortzet boven de $ 10.000. De aanvraag, ook wel het Wise Origin Bitcoin Index Fund I genoemd, is een belangrijke blijk van vertrouwen van een bedrijf dat van oudsher optimistisch is over digitaal goud.

De SEC aanvraag vereist investeringen van ten minste $ 100.000 van externe investeerders, en toont aan dat er tot nu toe geen geld is verzameld. Het fonds zal worden beheerd vanuit het kantoor van Fidelity in Smithfield, Rhode Island. Het werd ingediend onder een vrijstelling van Regel 506 (b), die onbeperkte investeringen van geaccrediteerde investeerders toestaat, maar reclame van welke aard dan ook voor het fonds verbiedt.

Fidelity heeft onlangs stappen ondernomen om zijn aanwezigheid in het cryptocurrency ecosysteem in Europa en het VK te vergroten door Bitcoin bewaringsdiensten aan te bieden via zijn Fidelity Digital Assets bedrijfseenheid. Volgens Bloomberg heeft Fidelity Investments $ 3,3 biljoen aan activa onder beheer en heeft het meer dan 45.000 werknemers over de hele wereld.

Bankgigant JPMorgan is van mening dat meer betalingsbedrijven klanten in staat stellen bitcoin te kopen via apps, vergelijkbaar met de Cash-app van Square.

In een onderzoeksnota op dinsdag schreven JPMorgan strategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou dat de Cash-app van Square, die in 2018 bitcoin-handel toevoegde, de Grayscale Bitcoin Trust overtrof als een voertuig voor bitcoin aankopen door Amerikaanse millennials in Q2. Gezien de populariteit van de app geloven JPMorgan-strategen dat “andere betalingsbedrijven volgen bij het faciliteren van bitcoin investeringen van klanten of het risico lopen om achter te blijven”.

‘Sterke blijk van vertrouwen’

De strategen van JPMorgan zien Square’s recente aankoop van bitcoin ter waarde van $ 50 miljoen ook als een “sterke blijk van vertrouwen” voor de toekomst van de cryptocurrency. Hoewel de bitcoin-investering van het betalingsbedrijf kleiner is dan de weddenschap van $ 425 miljoen van MicroStrategy, is dit “waarschijnlijk het begin”, aldus strategen.

De bewegingen van Square en MicroStrategy duiden op de opkomst van bedrijven als een bron van vraag naar bitcoin, aldus analisten, eraan toevoegend dat de vraag / aanbod (mijnbouw) balans voor bitcoin verbeterde tot meer dan $ 925 miljoen in Q3 versus $ 544 miljoen in Q2.