De huidige bearmarkten zijn de “gouden tijd” om in crypto te zitten, de grote cryptobull van Wall Street en medeoprichter van Fundstrat Global Advisors Tom Lee zei dit woensdag 28 november tijdens zijn toespraak op BlockShow Asia 2018.

De medeoprichter van Fundstrat noemde drie belangrijke redenen achter de recente ineenstorting van de cryptomarkt: Bitcoin Cash’s (BCH) contentieuze hard fork, de regulerende acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die Initial Coin Offerings (ICO) dwingt fondsen terug te geven aan investeerders, en de ‘vreselijke’ toestand van wereldwijde markten, die in oktober en november met ongeveer 10 procent zijn gedaald.

De belegger weigerde echter zijn positieve kijk op cryptocurrencies te veranderen. De situatie bijschrijvend. verklaarde Lee:

“[We] hebben een prijscorrectie, waardoor de prijs zelfs onder de 200 dagen [een populaire technische indicator die door beleggers wordt gebruikt om prijstrends te analyseren] is gedaald, maar met de tijd gaat de markt weer stijgen. Het zal niet binnen drie maanden of een jaar gebeuren, maar binnen twee tot drie jaar, en dit is de gouden tijd om in crypto te zijn. Zodra Bitcoin zijn 200-daagse doormaakt, weten we dat er een stortvloed aan geld aankomt. ”

Tegenover Cointelegraph verklaarde Lee zijn bemoedigende kijk op de toekomst van de cryptomarkt:

“De enige keer dat de teruggave beter is dan 7 procent is wanneer je koopt op een bearmarkt […] Bitcoin kan op korte termijn nadelen hebben, maar dit verandert niets aan het feit dat we nog steeds in de begin dagen van crypto zitten en crypto staat op het punt een opkomende beleggingscategorie te worden. ”

Volgens zijn BlockShow speech heeft crypto tot nu toe slechts 50 miljoen actieve portefeuilles tegen de 2,27 miljoen PayPal accounts en 4,6 miljard Visa- en MasterCard accounts. Wanneer Lee Bitcoin vergelijkt met andere betaalsystemen in termen van sociale netwerk waarde veronderstelt Lee dat Bitcoin over 10 jaar maar liefst $10 miljoen per Bitcoin waard kan zijn.

De belegger denkt ook dat Bitcoin het volgend jaar “zeer goed” zal doen, ondanks de kans op een mogelijke terugval binnen de komende drie maanden. Hij baseerde zijn standpunt op het toenemende niveau van crypto acceptatie door grote bedrijven, zoals Microsoft en Starbucks, en institutionele beleggers. Hoewel Lee weigerde bepaalde cijfers te geven, zei hij tegen Cointelegraph dat de prijzen op Bitcoin “dramatisch hoger” zullen zijn.

Op woensdag 28 november zag Bitcoin zijn sterkste 24-uursprestatie sinds juli, en won meer dan 8 procent in prijs en handelde op ongeveer $ 4.172 op moment van de pers. Andere belangrijke valuta gingen ook in het groen, met Ethereum (ETH) meer dan 10 procent op de dag.

BlockShow Asia 2018 wordt deze week gehouden op 28-29 november in Singapore, met een livestream op YouTube. Slechts een paar dagen voor de conferentie vertelde Lee aan CNBC dat Bitcoin het jaar eigenlijk zou kunnen afronden voor $ 15.000, waarmee hij zijn crypto rebound voorspelling herhaalde, kort nadat de markt in november begon te dalen.