Fundstrat onderzoek: Cryptocurrencies stijgen tijdens recessie en Bitcoin heeft bodem bereikt

//Fundstrat onderzoek: Cryptocurrencies stijgen tijdens recessie en Bitcoin heeft bodem bereikt

Fundstrat onderzoek: Cryptocurrencies stijgen tijdens recessie en Bitcoin heeft bodem bereikt

Een nieuw onderzoek van Fundstrat Global Advisors toont aan dat 72% van institutionele investeerders gelooft dat de koersen van cryptocurrencies tijdens een economische recessie zullen stijgen.

Het Fundstrat onderzoek werd uitgevoerd tijdens een diner met 25 niet nader bekend gemaakte instituten. De resultaten werden vergeleken met een onderzoek op Twitter. Uit dat onderzoek blijkt dat 59% van de Twitter-respondenten gelooft dat cryptocurrencies zullen stijgen tijdens een recessie.

De resultaten zijn niet compleet verrassend. Als men naar landen als Venezuela, Iran en Argentinië kijkt, die momenteel met een economische crisis kampen, ziet men dat de adoptie van crypto omhoog geschoten is.

Toch zijn niet alle investeerders het compleet eens met de conclusies uit het onderzoek. Mati Greenspan, senior marktanalist bij eToro zei:

Ik denk niet dat het zo binair is. Als we naar de afgelopen jaren kijken, heeft crypto een unieke correlatie met risicovolle activa. Ze zijn gestegen naarmate investeerders extra risico opzochten. Ik zie echter wel waarom investeerders dit denken. Bitcoin is gebouwd  om een ​​alternatief te bieden voor fiat-geld dat wordt beheerd door overheden en banken. Als er een katalysator zou zijn die mensen zou doen twijfelen aan de rol van deze instellingen, dan zie ik ze [de koersen] stijgen.

De vragenlijst van het onderzoek vroeg tevens naar welke cryptocurrency de favoriet is onder de investeerders. In het Fundstrat onderzoek koos 59% procent voor Bitcoin (BTC). In het Twitter-onderzoek koos 46% voor Ripple (XRP).

De meningen over Ripple lijken erg verdeeld. Hoewel 46% aangaf dat XRP hun favoriet is, vond 31% van de Twitter-respondenten Ripple het minst zinvol. Onder de institutionele investeerders vond 28% het project achter Ripple het minst zinvol en koos niemand XRP als favoriet.

Een ander verschil is dat onder de institutionele investeerders 54% zegt dat Bitcoin haar dieptepunt heeft bereikt tegenover 44% op Twitter. Tevens geloven meer institutionele investeerders dat Bitcoin de $15.000 zal overschrijden tegen het eind van 2019 dan particuliere investeerders.

Het lijkt erop dat momenteel de grote investeerders meer in Bitcoin geloven dan de kleine investeerders. Tom Lee, CEO van Fundstrat Global denkt dat Bitcoin nog dit jaar de $20.000 gaat bereiken.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-07T07:45:02+00:00oktober 7th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie