FSC maant Koreaanse regering haast te maken met crypto-wet

//FSC maant Koreaanse regering haast te maken met crypto-wet

FSC maant Koreaanse regering haast te maken met crypto-wet

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) heeft de Koreaanse regering aangespoord om haar goedkeuring van de eerste cryptocurrency-wet te versnellen, meldt Bloomberg op 26 juli.

Hong Seong-Ki, hoofd van het virtual currency response team van de FSC, heeft naar verluidt gewaarschuwd voor de risico’s voor de veiligheid en witwaspraktijken die gepaard gaan met de Koreaanse crypto-exchanges. Tegen Bloomberg zegt Seong-Ki het volgende:

Terwijl crypto-markten een snelle groei hebben gekend, lijken dergelijke handelsplatformen niet goed genoeg voorbereid te zijn op het gebied van beveiliging. We proberen eerst de meest urgente en belangrijke dingen te regelen door te streven naar het voorkomen van witwaspraktijken en beleggersbescherming. De regering zou de wet zo snel mogelijk moeten aannemen.

Bloomberg merkt op dat een wetsvoorstel, dat in maart door de regerende partij van Korea werd geïntroduceerd en exchanges onder de directe bescherming van de FSC zou brengen, nog altijd goedgekeurd dient te worden door het Koreaanse parlement.

Seong-Ki zei verder dat als het wetsvoorstel aangenomen wordt, het toezicht van de FSC geen officiële goedkeuring van crypto-handel zou betekenen, maar het zou de FSC in staat stellen de operaties van de exchanges op een doeltreffende manier in de gaten te houden.

Bron Crypto Insiders

By |2018-07-29T04:30:23+00:00juli 29th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie